externe

Marea Britanie: Sosirea primilor solicitanti de azil pe Bibby Stockholm a fost amanata. Barja nu este pregatita inca

Sosirea primilor solicitanti de azil pe controversata barja Bibby Stockholm aflata in Dorset, Marea Britanie, a fost amanata pentru cel mai devreme saptamana viitoare, potrivit Sky News.

Nava, careia i se opun deputatul local si rezidentii, a sosit saptamana trecuta in Insula Portland.
Intr-un tweet din 18 iulie in care i-a anuntat sosirea, Ministerul de Interne a spus: „Saptamana viitoare, primii solicitanti de azil vor fi mutati pe nava, ca parte a unui plan atent structurat, care va creste numarul treptat”.

Cu toate acestea, mai este nevoie de pregatiri pentru primele sosiri.

Barja cu 222 de dormitoare va incepe sa gazduiasca primii 50 de migranti cel mai devreme saptamana viitoare. Este de asteptat sa gazduiasca in cele din urma 500 de persoane care sunt cazate in prezent in hoteluri.

Guvernul a cautat noi locuri de cazare pentru solicitantii de azil, inclusiv pentru cei care traverseaza Canalul cu barci mici, sustinand ca facturile de la hotelurile unde sunt gazduiti au ajuns la 6 milioane de lire sterline pe zi.

Pe langa barja, au fost preluate foste baze militare, iar rapoartele au sugerat chiar ca ar putea fi folosite corturi mari.

Dar decizia ministrilor s-a confruntat cu o reactie din partea rezidentilor locali, a consiliilor si a parlamentarilor din zonele care au fost alese pentru noile locatii.

Chris Loder, deputatul conservator pentru West Dorset, a cerut sa vada rapoarte privind siguranta barjei si a sustinut ca aceasta va gazdui dublul numarului de oameni pe care este proiectata sa ii gazduiasca.

De asemenea, exista ingrijorari cu privire la impactul asupra serviciilor locale precum politia si asistenta medicala.

In plus, organizatiile de caritate au calificat planul drept „crud” si au sustinut ca refugiatii vor fi supusi unor conditii „asemanatoare detentiei”.

Cu toate acestea, Ministerul de Interne a negat ca barja este ca o „inchisoare plutitoare” si a spus ca oamenii de la bord vor fi „liberi sa vina si sa plece cand vor”.

Bibby Stockholm va fi pazita 24 de ore din 24 si va gazdui doar barbati singuri, care vor dormi in paturi supraetajate, intre doua si sase persoane in fiecare camera cu baie privata.

Printre facilitatile de la bord se numara o cantina, sala de sport, sala de clasa, curti de exercitii, sala de televiziune si spatiu pentru inchinare.

O asistenta va fi, de asemenea, stationata pe barja cinci zile pe saptamana, solicitantii de azil avand acces la un medic daca este necesar.

Barja a ajuns in portul Dorset cu o luna in intarziere dupa ce lucrarile de intretinere – care au inclus reparatii mecanice si adaugarea mai multor paturi pentru a creste capacitatea – au fost efectuate in Falmouth, Cornwall.

Acesta va fi operational timp de cel putin 18 luni, Consiliul din Dorset primind 2 milioane de lire sterline intr-un pachet de finantare pentru a acoperi costul furnizarii de servicii rezidentilor.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

China a detronat Rusia, a devenit cel mai mare furnizor de arme pentru Africa. Ce urmareste de fapt Beijingul

China a devenit cel mai mare furnizor de arme pentru Africa, depasind Rusia, anunta publicatia…

4 ore ago

S-a redeschis circulatia pe Transalpina. Intre Ranca si Curpat se va circula doar intre orele 08:00 – 18:00

Directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anuntat ca Transalpina s-a…

4 ore ago

Cautarea tinerilor disparuti in viitura din Italia continua. MAE nu le confirma, inca, cetatenia romana

Cei trei tineri, un baiat si doua fete, probabil de origine romana, dati disparuti din…

4 ore ago

Abordare fascista la Brasov, candidatul Scripcaru are de gand sa cenzureze cultura. El anunta ca „valorile bolnavicioase” vor fi interzise

Candidatul PSD-PNL la Primaria Brasovului, George Scripcaru, anunta ca in cazul in care va reveni…

4 ore ago

Mai bine mai tarziu decat niciodata! O carte imprumutata in 1939 a revenit la o biblioteca finlandeza dupa 84 de ani

Angajatii unei biblioteci publice din Helsinki au fost surprinsi cand o copie a „Refugiatilor” de…

6 ore ago

Savantii britanici au pus la punct un test de saliva care poate detecta rapid cancerul de prostata

Oamenii de stiinta din Marea Britanie au dezvoltat un test de saliva care ar putea…

6 ore ago