Marea Britanie: Un ONG cere guvernului sa confirme oficial incetarea politicii de deportare a migrantilor in Rwanda

externe

migranti, salvati, marina franceza, Marea Manecii

Un ONG din Marea Britanie care s-a opus planului de a trimite solicitanti de azil in Rwanda a cerut noului guvern sa retraga oficial aceasta politica, in conditiile in care lupta legala continua, in ciuda angajamentului noului prim-ministru Keir Starmer de a renunta la idee, potrivit Reuters.

Starmer a declarat sambata ca planul Rwanda, anuntat pentru prima data de guvernul conservator anterior in 2022, este „mort si ingropat” in primul sau anunt major de la victoria electorala zdrobitoare.

Trei solicitanti de azil care se confrunta cu deportarea in Rwanda au renuntat marti la actiunea in justitie impotriva politicii, dupa ce avocatii guvernului au spus ca nu vor fi trimisi in Africa si ca cererile lor de azil vor fi procesate.

Cu toate acestea, un proces intentat de ONG-ul Asylum Aid va continua.

Avocatii care reprezinta Ministerul de Interne al Marii Britanii au declarat ca „nu exista nicio perspectiva de deportare in Rwanda in viitorul apropiat”, dar ca noul guvern are nevoie de timp pentru a-si dezvolta pe deplin politica privind azilul.

„Ministrul de Interne ar trebui sa confirme de urgenta ca nu vor exista niciodata zboruri, sa retraga politica si toate notificarile de intentie din Rwanda”, a declarat Asylum Aid.

Ministerul de Interne nu a raspuns imediat unei solicitari de comentarii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: