Marea Britanie va livra Ucrainei in 2023 sute de mii de munitii de artilerie. Rishi Sunak planuieste sa anunte un nou pachet major de artilerie pentru Ucraina in timpul summitului Fortei Expeditionare Mixte

externe

tunuri, ucraina

Guvernul britanic va continua sa ajute Ucraina cu arme si anul viitor si a anuntat ca vor livra cateva sute de mii de piese de artilerie in valoare de aproximativ 250 de milioane de lire sterline (aproximativ 286 de milioane de euro). Acest lucru este anuntat pe site-ul oficial al guvernului britanic, potrivit glavcom.ua.

Premierul britanic Rishi Sunak intentioneaza sa anunte un nou pachet major de artilerie pentru Ucraina in timpul summitului Fortei Expeditionare Comune (JEF), care va avea loc la 19 decembrie in capitala letona Riga.

In cadrul unei intalniri cu colegii din tarile din Europa de Nord, statele baltice si Olanda, el va face, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la eforturile actuale de contracarare a agresiunii rusesti.

Potrivit Londrei, acest pachet de arme va deveni un flux constant cu cea mai importanta munitie de artilerie catre Ucraina in cursul anului 2023.

Sunak ii indeamna pe lideri sa sustina sau sa depaseasca nivelul de sprijin acordat Ucrainei in 2022, potrivit unui comunicat publicat de biroul premierului britanic.

„Marea Britanie si aliatii nostri europeni merg cot la cot in raspunsul nostru la invazia din Ucraina si, inca o data, ramanem neclintiti in angajamentul nostru fata de pacea din Europa. Dar pentru a obtine pacea trebuie sa descurajam agresiunea, iar desfasurarile noastre comune in intreaga regiune sunt vitale pentru a ne asigura ca putem raspunde la cele mai grave amenintari”, a afirmat premierul britanic intr-un comunicat.

Comunicatul noteaza ca Marea Britanie a fost lider in furnizarea de asistenta in domeniul apararii Ucrainei, inclusiv prin trimiterea mai multor lansatoare de rachete si, cel mai recent, a 125 de tunuri antiaeriene, precum si a peste 100.000 de cartuse de la inceputul invaziei rusesti pe scara larga.

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va lua, de asemenea, cuvantul la reuniunea JEF, la care participa liderii Danemarcei, Estoniei, Finlandei, Islandei, Letoniei, Lituaniei, Olandei, Norvegiei, Suediei si Marii Britanii.

Reamintim ca este cea de-a 299-a zi de razboi total al Rusiei impotriva Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: