Marea musamalizare. Niciuna dintre victimele jandarmilor nu a fost chemata la audieri la DIICOT in dosarul 10 August

news

Vlad Gheorghe, tanarul jurist care a fost batut bestialitate de un jandarm, in timpul protestului din 10 august 2018, desi avea mainile ridicate, anunta ca nu a fost chemat deloc la audieri de catre procurorii DIICOT. Dosarul a fost clasat, sefii Jandarmeriei de atunci fiind absolviti de orice vina.

Gheorghe a mai spus ca, desi tine legatura cu avocatii victimelor, nu stie ca vreuna dintre ele sa fi fost chemata pentru audieri.

“Mai multa lume a spus atunci, in urma cu un an, cand dosarul a fost transferat de la Parchetul Militar la DIICOT, ca se va musamaliza pentru ca la DIICOT este un cuib de viespi. Eu am vrut sa fiu optimist. Am considerat ca este un transfer normal pentru a se termina odata povestea cu lovitura de stat care intr-adevar era de competenta DIICOT si ca orice institutie normala, pe un subiect atat de important, era firesc sa-si doreasca sa rezolve acuzatiile nefondate de lovitura de stat, urmand ca, apoi, sa dea dosarul inapoi la Parchetul Militar pentru a fi trimis in judecata pentru ca e de competenta voastra. Ori, acum mi-e clar ca acei oameni care s-au dovedit sceptici in legatura cu intentiile DIICOT au avut dreptate”, a declarat Vlad Gheorghe pentru Spot Media.

“Cred ca a fost un plan organizat pentru a-i albi pe acesti sefi care cine stie ce-ar fi spus daca ar fi fost trimisi in judecata. Poate ar fi fi spus cine i-a sunat, poate ca ar fi spus de la cine au primit ordine pe telefoanele personale, poate ar fi spus multe alte lucruri. Si atunci, pentru a nu exista acest risc, pur si simplu i-au scos basma curata, folosind acea plangere cu privire la lovitura de stat in lipsa careia DIICOT n-ar fi avut posibilitatea sa ia vreodata dosarul de la Parchetul Militar”, a subliniat Gheorghe.

“In opinia mea a fost un plan coordonat, inteleg ca exista informatii contradictorii, ca procurorul care a dat aceasta marsavie de solutie si-a depus cererea de pensionare acum o saptamana… e greu de verificat pentru ca aceste cereri de pensionare nu devin publice decat in momentul de acceptare de catre CSM”, amai  declarat Vlad Gheorghe.

Doru Gabriel Stoica, procurorul care s-a ocupat Dosarul 10 August, si-a depus cererea de pensionare cu putin timp inainte de a se anunta clasarea dosarului.

Cazul i-a fost incredintat de catre Felix Banila, seful institutiei in 2019. Stoica era seful sectiei de combatere a actiunilor de terorism si criminalitate informatica din cadrul DIICOT. In luna februarie a acestui an, procurorul Stoica a depus cerere de pensionare. Cererea a fost respinsa pana la finalizarea dosarului, au declarat surse din procuratura.

Doru Gabriel Stoica a predat solutia din Dosarul 10 august in data de 26 iunie, conform acelorasi surse “exista o intelegere ca solutia sa devina publica abia dupa pensionarea procurorului de caz, dar din cauza faptului ca presa a aflat nu au mai avut cum sa amane comunicatul”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: