Marea pacaleala. ALDE continua sa fie alaturi de PSD in Parlament si dupa ce a iesit de la guvernare

politica

Deputatul USR Claudiu Nasui anunta ca ALDE a facut jocurile PSD-ului, marti, in Parlament, desi anuntase ca intra in Opozitie. Parlamentarii ALDE au chiulit de la votul din Comisia de buget-finante astfel incat PSD a reusit sa aiba majoritate pentru a impiedica anularea Ordonantei 114.

„In teorie ALDE intra in opozitie, in practica intra in vacanta. OUG 114 ramane blocata in parlament la doar un vot, din cauza absentei ALDE si UDMR.

Votul pentru amanare a trecut cu 11 voturi la 10, la doar un vot diferenta.

De multe ori politicienii zic una si fac alta. Hai sa vedem cine critica OUG 114 doar in studiouri de televiziune, dar la vot se schimba. In comisia pentru buget-finante se discuta faimoasa ordonanta 114. Aceasta comisie are 24 de membri: 10 PSD, 7 PNL, 2 USR, 2 minoritati, 1 UDMR, 1 ALDE si 1 PMP.

UDMR si ALDE, insa, au fost absenti. Suficient cat sa dea majoritate PSD. O strategie duplicitara pe care o cunoastem bine. Nu vin la vot in momente cheie suficient cat sa incline balanta intr-o directie.

Din opozitia reala nu a lipsit nimeni. Ii multumesc colegei Cristina Pruna ca a venit la comisie ca sa avem prezenta 100% si la USR.

Cu toate acestea nu a fost suficient. USR+PNL+PMP am avut 10 voturi, iar majoritatea PSD+minoritati a avut 11. Asa ca OUG 114 supravietuieste”, a scris Claudiu Nasui pe Facebook.

Tariceanu a sustinut, luni, dupa ce a anuntat iesirea ALDE de la guvernare ca formatiunea sa se va comporta ca un partid de Opozitie.

„Vom trece in opozitie cu tot ce presupune acest lucru” , a anuntat Tariceanu, dupa sedinta liderilor ALDE.

Intrebat ce va face partidul in cazul in care opozitia va depune motiune de cenzura, Tariceanu a raspuns: „E simplu. Ceea ce face un partid de opozitie”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: