externe

Marea relaxare din Franta. Ce restrictii vor fi ridicate in perioada urmatoare: „Trebuie sa ne regasim arta de a trai frantuzeste”

Magazinele, terasele barurilor si restaurantele, precum si lacasurile culturale, intre care cinematografele si muzeele, isi vor redeschide usile incepand de miercuri 19 mai, iar interdictia de circulatie nocturna va fi valabila dupa ora 21:00, a anuntat presedintele Emmanuel Macron intr-un interviu acordat joi presei regionale franceze, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Cafenelele si restaurantele se vor redeschide in interior incepand din 9 iunie, cand interdictia de circulatie nocturna se va aplica dupa ora 23:00, inainte de o ridicare totala a acestei interdictii de la 30 iunie, daca situatia sanitara o va permite.

„Etapa zero era redeschiderea scolilor din 26 aprilie. Ne-am asumat aceasta prioritate educativa si aceasta strategie de a trai cu virusul, inclusiv in fata unui inalt nivel al incidentelor, superior celui al vecinilor nostri”, a explicat presedintele francez, potrivit extraselor difuzate de media respective pe site-urile lor web. Ele au anuntat ca vor difuza integral interviul la 21:00.

„Vom efectua redeschiderea apoi in patru etape. Pe 3 mai, sfarsitul declaratiilor si restrictiilor de deplasare. Din 19 mai, trebuie sa ne regasim arta de a trai frantuzeste, ramanand prudenti si responsabili: convivialitatea noastra, cultura noastra, sportul…”, a declarat el.

In baruri si restaurante, la terase (incepand din 19 mai), iar apoi in sala (din 9 iunie), clientii nu vor putea fi decat maximum sase la o masa.

Muzeele, monumentele, cinematografele, teatrele si salile de spectacol cu public pe scaune vor putea sa-si reia activitatea cu maximum 800 de persoane in interior, 1.000 in exterior. La fel va fi pentru manifestarile sportive in aer liber.

Salile de sport se vor putea redeschide, cu respectarea capacitatilor si protocoale adaptate, incepand din 9 iunie.

Evenimentele cu peste 1.000 de persoane vor fi autorizate din 30 iunie, cu permis sanitar, adica cu prezentarea unui test negativ sau a unui certificat de imunitate.

Intregul dispozitiv si calendar va putea fi totusi adaptat, in special in cazul de agravare subita si masiva a situatiei sanitare, de la un departament la altul.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un nou summit in format Ramstein va avea loc luni. Reuniune a ministrilor Apararii aliati privind sprijinul militar pentru Ucraina

Urmatorul summit in "format Ramstein" al Grupului de contact pentru aparare din Ucraina (UDCG) va…

34 de minute ago

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

40 de minute ago

Traficanti de droguri de mare risc, retinuti in Bistrita. Unul dintre ei este acuzat si de viol asupra unei persoane minore

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a…

2 ore ago

Regele Charles al III-lea va participa la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 80 de ani de la „Ziua Z”, in Franta

Regele Charles al III-lea intentioneaza sa calatoreasca, luna viitoare, in Franta pentru ceremoniile care vor…

2 ore ago

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

3 ore ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

4 ore ago