Marea victorie de la Izium. Primar: „Steagul nostru flutura pe muntele Kremenets. 10 septembrie este ziua eliberarii orasului de invadatorii rusi”

externe

Primarul orasului Izium din regiunea Harkov, Vladimir Matsokin, a declarat intr-un interviu radiofonic ca orasul a fost eliberat, anuntat CNN.

Matsokin a declarat pentru un post de radio ucrainean: „Fortele noastre armate ale Ucrainei se afla in Izium. Nu se poate spune ca operatiunea militara de eliberare a orasului Izium s-a incheiat, dar armata noastra lucreaza”.

Matsokin a declarat ca deasupra orasului de pe muntele Kremenets „steagul nostru albastru si galben flutura deja. Acest lucru a fost confirmat”.

„Aceasta este o adevarata sarbatoare – Ziua eliberarii orasului nostru”, a adaugat Matsokin. „10 septembrie este ziua eliberarii orasului de invadatorii rusi”.

Potrivit ofiterilor militari ucraineni implicati in operatiune, primele unitati au intrat in Izium sambata. Nu exista rapoarte privind rezistenta rusa; se pare ca majoritatea unitatilor rusesti au parasit deja orasul.

Soldatii ucraineni au postat mai multe videoclipuri si imagini cu prezenta lor la intrarile in oras.

Citeste si: „De necrezut”. Rusii au fugit din Izium, si-au abandonat echipamentele. Ucrainenii anunta o noua cucerire majora – Video

Comentarii: