Marea zi pentru PNL. Cine castiga, Orban sau Citu? Rares Bogdan: „Va fi un festival al bunului-simt”. Orban: „Sper ca nu vor fi fraude”

politica

Liberalii se reunesc in congres, sambata, pentru a alege noul presedinte al PNL, dintre actualul lider, Ludovic Orban, si premierul Florin Citu.

La reuniunea liberalilor, care se va desfasura la Romexpo incepand cu ora 11,00, sunt asteptati 5.000 de delegati din toata tara.

Presedintele Klaus Iohannis si-a anuntat si el prezenta la Congresul PNL.

„Dupa ziua de azi, PNL va fi mai unit si mai puternic. Congresul va fi organizat impecabil. (…) Despre cei care protestaza? Avem si noi in opozitie, in AUR si in USR, protestatari. Totdeauna vor exista protestatari. Nu am vazut cine sunt protestarii de aici, dar traim in Romania si sustinem dreptul la opinie”, a spus Citu la sosire.

Presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban, si-a exprimat increderea, inainte de inceperea congresului, ca vor fi respectate toate procedurile, astfel incat sa fie asigurat secretul absolut al votului pentru presedintia PNL si nu vor fi incercari de fraudare, adaugand ca seful statului Klaus Iohannis este binevenit la acest eveniment.

„Increderea mea este ca nu vor fi incercari (de fraudare a votului – n.r.). Ca presedinte al partidului nu am avut ocazia sa intervin, am avut o comisie de organizare a congresului, avem o comisie de numarare si validare a voturilor, care este formata cu reprezentare paritara si care este condusa de presedintele Comisiei de organizare, domnul Stolojan. Am incredere ca vor fi respectate toate procedurile de vot, astfel incat sa fie asigurat secretul absolut al votului”, a afirmat Orban, la sosirea la Romexpo, citat de Agerpres.

Orban a spus ca presedintele Klaus Iohannis este binevenit la congres, fiind un partener al PNL.

„Este binevenit presedintele. Presedintele este partener al PNL si nu este primul eveniment la care participa”, a adaugat Orban.

Rares Bogdan a declarat sa sosire ca va fi un festival al bunului simt, un moment extrem de important pentru ca va fi aleasa noua conducere a PNL, o conducere care se va afla in spatele lui Florin Citu, care va castiga aceasta presedintie si va continua guvernarea, a declarat sambata prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan.

„Va fi o zi in care se va vedea ce inseamna democratia, inclusiv intr-un partid politic. Se va vedea ca PNL, cel care a modernizat Romania la sfarsitul secolului al XIX-lea – inceputul secolului XX si a ridicat-o in perioada interbelica, este cel care are puterea de a implementa reforme si de a aduce o modernizare reala pentru aceasta tara, pe baza unor sume fara precedent, a banilor europeni, adica peste 80 de miliarde de euro. Va fi un festival al bunului simt, va fi un moment extrem de important pentru PNL, pentru ca va fi aleasa noua conducere a PNL pentru patru ani de zile, o conducere care va fi intr-un parteneriat asumat cu presedintele Klaus Iohannis si o conducere care se va afla in spatele lui Florin Citu, care va castiga aceasta presedintie si va continua guvernarea”, a precizat Rares Bogdan, inainte de Congresul PNL.

Intrebat daca la congres cabinele de vot vor fi asigurate cu perdea, intrucat, in sala, ar fi fost rupte acele perdele, Rares Bogdan a raspuns: „Am auzit, sunt detalii minore, unii dintre colegii nostri care si-au facut calculele si au vazut ca nu au cum sa obtina nici macar 2.000 de voturi din cele 5.000 au devenit putin nervosi. Nu este o problema, vom intra inauntru, liderii partidului, respectati de colegii nostri si vom linisti lucrurile. Votul este secret, potrivit Statutului PNL, si asa functioneaza democratia peste tot. Fiecare om voteaza asa cum ii dicteaza constiinta”.

Despre prezenta presedintelui Klaus Iohannis la congres, liderul PNL a spus ca seful statului este un om „echidistant, care nu a iesit niciodata din litera si spiritul Constitutiei”.

„Este un om care va da un mesaj de pace si de sustinere a reformelor, care nu se implica in campania interna”, a afirmat Rares Bogdan.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: