Marele aeroport al lui Badalau nu se mai face. Dancila da vina pe Klaus Iohannis: „Emiratele Arabe nu mai vor sa investeasca”

politica

Premierul demis Viorica Dancila a anuntat, luni, ca „cel mai mare aeroport privat din Europa”, care ar fi urmat sa fie construit in judetul Giurgiu, nu se mai face din cauza lui Klaus Iohannis, care a determinat daramarea guvernului.

„In momentul in care nu exista stabilitate nu exista predictibilitate, investitorii straini nu mai vin spre Romania. Am discutat cu tarile din Golf, am discutat cu Emiratele Arabe, spuneau ca vor sa investeasca masiv in Romania. Incepusem discutiile pentru aeroportul Bucuresti Sud, cu Emiratele Arabe si investitori romani, astfel incat sa incepem proiectul de acolo. In momentul actual nu mai au aceeasi dorinta de a discuta pentru ca este un guvern interimar.

Avem deja schema aeroportului, am discutat cu Emiratele Arabe, am discutat cu investitori din Romania, urma sa semnam demararea lucrarilor pentru acest aeroport”, a declarat Viorica Dancila intr-un interviu pentru DC News.

Ministrul Economiei, Niculae Badalau (PSD), a anuntat la inceputul lunii septembrie ca va construi la Giurgiu unul dintre cele mai mari aeroporturi private din Europa. Compania care urma sa se ocupe de constructia aeroportului este din Emiratele Arabe, iar la proiect ar fi contribuit si Guvernul.

„Saptamana aceasta am avut o intalnire, alaturi de premierul Viorica Dancila, cu reprezentantii companiei ce se va ocupa de constructia aeroportului privat de la Giurgiu. In octombrie ar putea incepe lucrarile la Aeroportul Constantin Brancusi ce se va intinde pe 2.500 de hectare. Este un aeroport privat, iar Ministerul Economiei, alaturi de alte multe ministere, isi vor aduce contributia la aceasta investitie”, a scris Niculae Badalau pe Facebook.

Conform ministrului Economiei, aeroportul va fi atat pentru pasageri, cat si pentru marfa si va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa.

„Aeroportul va fi si pentru pasageri si pentru marfa. Va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, iar compania ce va investi este din Emiratele Arabe”, sustinea ministrul Economiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: