Marele esec din Ucraina. Furios, Putin l-a arestat si pe generalul Gavrilov, numarul 2 in Garda Nationala. Este acuzat de „risipirea combustibilului” si „scurgere de informatii militare”

externe

Jurnalistul de investigatie Christo Grozev, de la Bellingcat, a a anuntat joi ca Roman Gavrilov, adjunctul sefului rus al Garzii Nationale (Rosguard), a fost retinut in Rusia. Grozev a primit in 2021 premii prestigioase pentru investigatiile sale.

„Trei surse independente au informat ca generalul Roman Gavrilov, adjunctul sefului Rosguard (o unitate a trupelor interne ale Rusiei care a suferit pierderi uriase in Ucraina), a fost retinut de FSB. Gavrilov a lucrat anterior si pentru FSO, serviciul care asigura securitatea lui Putin”, a anuntat Grozev.

Gavrilov ar fi fost retinut de departamentul militar de contrainformatii al FSB pentru „scurgere de informatii militare, care a dus la moartea oamenilor”, in timp ce alte doua surse spun ca a fost vorba de „risipirea inutila de combustibil”.

Gavrilov a distribuit apoi pe Twitter o stire de pe un site rusesc, ura.ru, in care se afirma ca Roman Gavrilov a fost demis.

In stire se afirma ca demiterea lui Gavrilocv a fost ceruta personal de directorul Serviciului Federal al Garzii Nationale a Federatiei Ruse Viktor Zolotov.

„Directorul adjunct al Rosguard, Roman Gavrilov, a fost demis. A fost concediat din motive necunoscute, este posibil sa se compromita”, a declarat agentiei interlocutorul din organele de drept.

De asemenea, se remarca faptul ca Gavrilov a fost angajat al FSO. „Zolotov a aranjat ca el sa lucreze. Acum el insusi a initiat concedierea”, a mai spus sursa.

Anterior, presa rusa a raportat ca presedintele rus Vladimir Putin a inceput sa caute vinovati din cauza campaniei militare esuate in Ucraina. Prima care a suferit a fost unitatea de informatii externe a FSB, fiind arestati seful, Serghei Beseda, si adjunctul sau, Bolukh.

Secretarul Consiliului de Securitate si Aparare Nationala al Ucainei, Oleksiy Danilov, a declarat anterior ca Rusia si-a schimbat tactica in ceea ce priveste razboiul cu Ucraina si ca acolo au fost concediati aproximativ 8 generali.

Site-ul oficial al Rosguard spune ca Gavrilov s-a nascut pe 22 noiembrie 1976 in orasul Alexandrov, regiunea Vladimir, a absolvit Universitatea din Moscova a Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei in 2010. Din 1997 pana in 2017 a servit sub contract in protectia de stat a Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, din 2017 pana in 2019 – director adjunct al Serviciului Federal al Garzii Nationale a Federatiei Ruse. El a fost numit in functia sa actuala pe 7 iunie 2021.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: