Marele jaf din Sectorul 1. Ilie Bolojan: „Acolo s-au platit facturi pentru salubritate de 5 ori mai mari decat la Oradea. E ceva foarte in neregula”

politica

Ilie Bolojan, fost primar al Oradei, actual presedinte al CJ Bihor, s-a declarat socat de valoarea facturilor pentru salubritate din Sectorul 1. Razboiul dintre Primaria Sector 1, care refuza sa mai plateasca astfel de facturi uriase, si firma de salubritate Romprest a reizbucnit saptamana aceasta.

Intr-un interviu pentru Digi24, Bolojan a declarat ca Oradea are 210.000 de locuitori si plateste pentru salubritate si deszapezire 11 milioane euro/an catre o societate privata.  In Sectorul 1, pe de alta parte, sunt 250.000 de locuitori, iar Primaria a fost nevoita sa plateasca facturi catre firma de salubritate in valoare de peste 50 milioane euro.

„Eu inteleg ca in Bucuresti veniturile incasate de primarie pe cap de locuitor sunt de 9000 lei/an fata de 2700 lei/an la Oradea, dar sa te coste salubrizarea de aproape 5 ori mai mult la o diferenta de doar 30.000 de locuitori e ceva foarte in neregula aici la Bucuresti”, a declarat Bolojan.

Contractul cu Romprest a fost incheiat de fostul primar Andrei Chiliman pe o perioada de 25 de ani.

Citeste si: „Romprest vrea 1 milion de lei pe zi”. Clotilde Armand refuza astfel de costuri: „Nu facem niciun pas inapoi in fata mafiei gunoiului. Ridicati gunoiul sau plecati!”

Primaria Sectorului 1 va depune plangeri penale pentru infractiunea de santaj actionarilor Companiei Romprest Service S.A. si solicita autoritatilor abilitate sa fie ridicata licenta acestui operator, a anuntat sambata edilul Clotilde Armand.

Ea spune ca, in paralel, va solicita Consiliului Local Sector 1 si in Justitie rezilierea contractului cu acest „operator santajist”.

„Inteleg ca operatorul de salubritate a anuntat ca reincepe sa stranga gunoiul din sector si a recunoscut vina pentru santajul creat in aceste zile in care nu ridicat gunoiul. Da. Iata ca am avut dreptate! Legea spune foarte clar ca este interzis sa intrerupa serviciul de salubrizare si administratorilor companiei le-a fost frica sa mai continue cu santajul.

Dar lucrurile nu vor ramane asa. Toti cei care si-au permis aceasta situatie vor raspunde in Justitie pentru ca au pus in pericol sanatatea populatiei din Sectorul 1.

Primaria Sectorului 1 va depune plangeri penale pentru infractiunea de santaj actionarilor Companiei Romprest Service SA si solicita autoritatilor abilitate sa fie ridicata licenta acestui operator. Pentru ca Romania este stat de drept, nu stat mafiot. In paralel, voi solicita Consiliului Local Sector 1 si in Justitie rezilierea contractului cu acest operator santajist. Cu mafia nu se negociaza”, a scris primarul Clotilde Armand, sambata seara, pe pagina sa Facebook.

Edilul le da asigurari locuitorilor Sectorului 1 „ca astfel de situatii nu se vor mai repeta”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: