Marele jaf PSD-ist ne ucide acum: „Mai tineti minte? Cu miliardul luat de Dragnea se cumparau acum vreo 10.000 de paturi de ATI, dotate cu toate cele”

analize

Catalin Tenita, presedinte al Asociatiei Geeks for Democracy, atrage atentia asupra unui aspect relevant privind fosta guvernare PSD. Dragnea a confiscat la finalul anului 2017 un miliard de euro din rezervele companiilor de stat, bani care au mers catre baronii PSD. Cu aceste bani acum se puteau cumpara 10.000 de paturi de ATI.

„Mai tineti minte toamna 2017 cand Dragnea a luat (dividende in avans) aproape un miliard de euro din rezervele companiilor de stat profitabile?

Bani care s-au dus pe PNDL 2? Era bun miliardul ala acum. Se cumparau cu el vreo 10.000 de paturi de ATI, dotate cu toate cele.

Dar ei s-au dus. Jefuiti. Transformati in multe lucrari inutile si in multe furtisaguri si in sporuri si ecarturi de salarii intre privat si public.

Dupa care ii vedem ieri pe Ciolacu, Ponta, Tariceanu, Banicioiu si Grindeanu plangand de mila privatilor si incercand sa ii salveze. Mi-e absolut greata”, a scris Catalin Tenita pe Facebook.

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat luni ca la nivelul spitalelor din Romania sunt numai 2.653 de paturi ATI si 1.361 ventilatoare mecanice.

„La acest moment dispunem la nivelul spitalelor de 2.653 de paturi ATI si de 1.361 ventilatoare mecanice. Vom reveni cu detalii pe masura ce se vor concretiza noile achizitii”, se arata intr-un mesaj al GCS.

Tari precum Italia, Franta, Spania sau SUA se confrunta cu deficiente majore in lupta cu COVID-19, din cauza lipsei locurilor la ATI si a ventialtoarelor pulmonare, odata cu cresterea numarului de infectii cu coronavirus.

„Putem trata in spitale peste 4.000 de pacienti. Peste 4.000 de cazuri, formele mai usoare vor fi tratate acasa. Prioritar este sa fim cu un pas inaintea bolii. Sper sa avem inca o mie de ventilatoare, de saptamana viitoare”, declara in urma cu o saptamana ministrul Sanatatii, la Digi24.

Jurnalistii de la Recorder au realizat numeroase reportaje despre modul in care Regimul Dragnea a cheltuit banii din PNDL.

Citeste si: „Hai cocos, las-o”. Marele jaf patronat de Liviu Dragnea. Iata de ce Dragnea trebuie sa infunde puscaria pentru 20 de ani. Investigatie Recorder

Mai mult despre: ,

Comentarii: