„Marele tun”, arma cu care China poate sa atace pe oricine din lume

externe

China, crestere, buget militar, razboi

Autoritatile din China au creat de mai multi ani un sistem de cenzura a informatiei pe Internet, cunoscut sub numele de „Great Firewall/Marele zid informatic”. Chinezii care incearca sa acceseze reteaua de socializare Facebook sau care sunt in cautarea unor termeni considerati „o amenintare” de catre Partidul Comunist din China primesc mesaje prin care sunt anuntati ca nu pot face acest lucru.

Desi limitate, exista posibilitati de a „sparge” acest zid, pentru a putea accesa pagini de Internet din afara Chinei, scrie Business Insider, citat de Mediafax.

Utilizatorii chinezi sunt sfatuiti cum sa faca asta de catre o grupare non-profit din afara Chinei, a carei pagina de web se numeste Greatfire.org.

Insa, potrivit sursei citate, autoritatile chineze au pus la punct „o arma cibernetica” prin care reusesc sa atace astfel de site-uri.

Pe data de 17 martie 2015, site-ul respectiv a fost atacat cu un enorm volum de trafic, respectiv de 2,6 milioane de cereri pe ora, de 2.500 de ori decat era normal.

Mai multi cercetatori au ajuns la concluzia ca autoritatile din China au creat astfel o „noua arma cibernetica”, denumita „Great Cannon/Marelui Tun”. Aceasta poate tinti o adresa IP specifica, adica un anumit user. Astfel, „Marele Tun” poate provoca „un atac distructiv si extrem de puternic asupra unei pagini de Internet care nu ii este pe plac”. Potrivit sursei citate, oricine viziteaza un site gazduit in China sau o pagina web care nu este in interiorul granitelor tarii, dar care ruleaza reclame chinezesti, ar putea fi atacat.

De asemenea, cel care se afla in spatele „Marelui Tun” ar putea intercepta emailurile necriptate ale unui user, trimise sau primite, si sa le inlocuiasca atasamentele cu fisiere virusate.

China este o tara care are aproximativ 591 de milioane de utilizatori de Internet, reprezentand cea mai mare piata de internet din lume.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: