Marele tun s-a finalizat. Codrin Stefanescu are acum in conturi 2 milioane de euro de pe urma unui teren retrocedat ilegal

politica

Rise Project atrage atentia ca pe 15 ianuarie a fost finalizata tranzactia prin care Codrin Stefanescu incaseaza 2 milioane de euro de pe urma unui teren din Bucuresti care a fost retrocedat ilegal.

„15 ianuarie 2020 a fost data scadenta a ultimei transe din banii promisi de proprietarii grupului Oscar Downstream pentru cumpararea unui teren de 4 hectare de la Codrin Stefanescu.

Ultima transa de bani, adica 725.000 de euro, dupa ce, in cursul anului 2019, potrivit contractului, acestia i-au virat PSD-istului alte 1,275 de milioane de euro.

Terenul vandut de Stefanescu (cu pretul total de 2 milioane de euro) se gaseste langa depoul de tramvaie Militari din Bucuresti si a ajuns la politician dupa ce a trecut pe la fosta lui concubina si pe la un prieten din prima tinerete.

Acestia il cumparasera, la randul lor, de la compania Institutul Pasteur SA, la pretul ridicol de 0,09 euro/mp. Iar compania il obtinuse, la randul ei, revendicandu-l de la statul roman.

Retrocedarea prin care Institutul Pasteur SA a dobandit acest teren de la stat a fost declarata ca fiind ilegala. A stabilit asta Tribunalul Bucuresti, inca din 2011, printr-o hotarare definitiva.

Rezumand intreaga afacere: miercuri, 15 ianuarie, Codrin Stefanescu a incasat ultima transa din pretul de 2 milioane de euro pe care l-a primit vanzand un teren care – a spus justitia – ne apartine, de drept, noua, tuturor”, mentioneaza Rise Project pe Facebook.

RISE l-a intrebat pe patronul grupului Oscar Downstream, milionarul Alin Niculae, la ce ii va folosi terenul respectiv – cu o suprafata extrem de mare, fara acces direct de la vreo strada, prins in fundatura industriala demarcata de calea ferata si de depoul de tramvaie Militari – insa omul de afaceri nu a raspuns.

Codrin Stefanescu nu a raspuns la intrebarile pe RISE Project i le-a adresat, referitor la cele 2 milioane de euro care ii vor intra in conturi in acest an.

Despre co-proprietara terenului vandut de Stefanescu lui Alin Niculae, Corina-Mihaela Mihai, trebuie spus ca, in trecut, aceasta a fost o colaboratoare a multimilionarilor Sorin Beraru (condamnat la trei ani de inchisoare pentru spalare de bani si dat in urmarire internationala), Cosmin Balcacean, respectiv, Dragos Dobrescu.

Cititi articolul TUNUL LUI CODRIN STEFANESCU.

Mai mult despre: ,

Comentarii: