Marian „Ceausescu” il lasa pe Ciolacu fara certificatul de revolutionar, „luptator cu rol determinant in Revolutie”. Au intervenit procurorii

politica

Procurorii Parchetului General au ridicat de la Imprimeria Nationala peste 200 de certificate de revolutionar, ce urmau sa fie impartite de autoritatea de profil, anunta Stirile Pro TV.

Anchetatorii au deschis un dosar penal in urma unui denunt facut de Marian Morosanu, revolutionarul supranumit Ceausescu, impotriva unor functionari pe care ii acuza de abuz in serviciu.

Citeste si: Plangere penala, Ciolacu a obtinut ilegal certificat de revolutionar: „Abuz in serviciu in forma continuata”

Procurorii au inceput deocamdata urmarirea penala in rem si trebuie sa verifice daca a fost respectata legea, mai ales in ceea ce priveste acordarea titlului de luptator cu rol determinant in Revolutie unor personaje contestate, cum sunt presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, profesorul Alexandru Mironov si fostul antrenor de fotbal Cornel Dinu.

Ultimii doi se regasesc de altfel in anexa decretului semnat in decembrie de Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Potrivit legii, un luptator, cu rol determinant in Revolutia din decembrie 1989, primeste lunar o indemnizatie in valoare de 2.000 de lei, transport gratuit si scutire la plata anumitor impozite.

Citeste si: „PSD-ul sa se duca dracului!”. Marcel Ciolacu, prins cu minciuna de protestatarul Marian Morosanu – Video

Mai mult despre: ,

Comentarii: