Marian Godina, martor al unui incendiu devastator, are un mesaj emotionant pentru POMPIERI

news

Politistul Marian Godina a publicat un emotionant mesaj adresat pompierilor. El a relatat ce a vazut in timpul unui incendiu puternic care a mistuit un mall din Brasov.

„Se inserase deja, cand am fost trimisi, eu si colegul meu, la un incendiu care izbucnise la un mall din Brasov. Mai fusesem la incendii, dar cand am ajuns la asta, mi-am dat seama ca mai vazusem asa ceva doar la tv. Treaba noastra era de a devia circulatia in zona pentru a nu exista niciun risc pentru participantii la trafic. Desi eram la o oarecare distanta de cladirea in flacari, caldura degajata se simtea foarte tare si, in scurt timp, caciulile noastre blanoase, albe, alea de iarna care ne fac sa aratam ca niste motani, se facusera negre de la funinginea care plutea in aer. La fel si uniforma. Dar nu despre politisti e vorba. E despre altii, despre cei care erau in prima linie: pompierii.

Prin usa principala a mall-ului puteam vedea privelistea din interior, imagini pe care le vazusem doar prin filme de actiune: bucati din tavan se desprindeau si cadeau cu zgomot prin ploaia abundenta cauzata de apa folosita la stingerea incendiului de pe acoperis. Intunericul de acolo era luminat din cand in cand de scantei ale cablurilor electrice.

Pe usile alea care imi dadeau voie sa vad toate astea, intrau pompieri alergand cu tuburi de oxigen in spate si cu masti de gaze pe fata. Toti baieti tineri, zvelti, dar mai ales CURAJOSI. M-am gandit mult timp dupa aceea daca as fi intrat acolo alergand sau mai degraba as fi alergat iesind. Nu stiu ce as fi facut, dar cu siguranta baietii aia n-au avut timp sa se gandeasca si au intrat fara sa ezite.

Pe margine, multi dintre curiosii privitori, cei care devin politisti rutieri experti atunci cand se afla in calitate de spectatori ai vreunui accident rutier, se transformasera acum in pompieri si dadeau indicatii de pe margine. „Eee…pai ala de sus d-acolo, zici ca se pisa tataie in gradina cum stropeste el cu furtunul ala”, „Degeaba da, dom’le, cu apa acolo, trebuie sa dea dincolo”, „Baaa, voi mai rau distrugeti cu jetul ala”, „Uite-l p-ala, abia se catara pe scara aia, pan’ ajunge el sus, arde tot” etc.

Cu toate astea, erau si multi care priveau in tacere si care admirau munca si curajul acelor baieti care isi riscau viata pentru a salva. Ieri, de ziua pompierilor, desi le-am urat colegilor „La multi ani”, nu am avut timp sa scriu despre incendiul acela la care imi fuge mereu gandul atunci cand vad pompierii. La multi ani inca o data, oameni curajosi!”, a scris Godina pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,

Comentarii: