Marian Vanghelie, ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile

news

Instanta suprema a decis arestarea preventiva a primarului Marian Vanghelie, in dosarul in care este acuzat de luare de mita pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice ale Primariei Sectorului 5.

Ordonanta de retinere emisa pe numele primarului a expirat vineri, la ora 22.30, motiv pentru care, dupa terminarea sedintei de judecata, in cadrul careia procurorii au cerut arestarea edilului, Marian Vanghelie a plecat de la instanta suprema. Primarul a asteptat decizia judecatorilor acasa.

Sambata, in jurul orei 8.30, primarul a fost dus la Arestul central al Politiei, informeaza Mediafax.

Decizia de arestare luata in cazul sau nu este definitiva, dar este executorie. Edilul poate contesta masura, un alt complet al instantei supreme urmand sa stabileasca daca primarul Sectorului 5 va ramane dupa gratii.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, in timp ce Mircea Niculae este acuzat de complicitate la luare de mita si de spalare de bani, iar Adrian Murgoci, Laura si Sorin Ciocan sunt acuzati de favorizarea faptuitorului si marturie mincinoasa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: