Mariana Rarinca a scapat cu suspendare, dar face doua luni de munca in folosul comunitatii

news

Mariana Rarinca a fost condamnata definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santajarea sefei instantei supreme Livia Stanciu. In plus, ea este obligata sa presteze 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii.

Curtea de Apel Bucuresti a respins apelurile formulate de Mariana Rarinca si de procurorii DNA, la decizia Tribunalului Bucuresti, care a condamnat-o pe Rarinca la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santajarea sefei Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti, Mariana Rarinca va presta munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Gradinitei cu program normal „Ion Creanga” din Galati sau la Gradinita cu program normal nr. 34 din Galati, pe o perioada de 60 de zile lucratoare.

Potrivit DNA, in perioada august/ septembrie 2013 — 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenintat-o pe Livia Stanciu cu darea in vileag a unor fapte imaginare, compromitatoare pentru aceasta si pentru sotul acesteia. In schimbul nedivulgarii catre presa a acestor informatii, presupus compromitatoare, Mariana Rarinca i-ar fi pretins sefei ICCJ suma de 20.000 de euro.

„Amenintarile cu divulgarea catre presa a unor informatii presupus compromitatoare la adresa persoanei vatamate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensatie pentru ‘datorii’ platite de inculpata in numele sotului persoanei vatamate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. In perioada aprilie 2014 — 3 iunie 2014, persoana vatamata a primit amenintari prin intermediul unei convorbiri telefonice si prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenintat-o pe persoana vatamata cu divulgarea catre presa (un post important de televiziune) a unor date compromitatoare despre persoana vatamata si familia acesteia”, sustine DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: