Marile agentii de presa anunta ororile din Romania: „Decret prin care marii corupti pot sa scape de pedepse”

politica

Ordonanta anuntata de Tudorel Toader, duminica seara, la Romania TV (postul de propaganda al PSD), este deja pe fluxurile marilor agentii de presa din lume. Reutres anunta ca in Romamnia, una dintre cele mai corupte tari din Europa, politicienii corupti pot acum sa conteste verdictele definitive.

„Ministrul roman al Justitiei a intocmit un proiect de ordonanta dce permite politicienilor si altor condamnati incepand cu 2014 intr-una dintre  cele mai corupte tari din Europa sa anuleze verdictele curtii supreme.

DE aceasta masura vor beneficia politicieni de rang inalt, inclusiv Liviu Dragnea, presedintele partidului de guvernamant, caruia i s-a interzis sa ocupe functia de premier pentru ca fost condamnat pentru fraude electorale”, scrie Reuters.

Referitor la noua ordonanta de urgenta pregatita de catre Ministerul Justitiei, Toader a explicat luni dimineata ca ea se refera la absolut toate cauzele solutionate definitiv de completuri de cinci judecatori de la Instanta suprema, indiferent de natura solutiilor adoptate de acestea.

„Cred ca atentia dumneavoastra ar trebui sa se indrepte cel putin in egala masura si spre cei ce au generat acest eveniment juridic, destul de neplacut, adica cei care, nerespectand prevederile imperative ale legii, au constituit altcumva completele. Timp de aproape patru ani de zile, completurile de cinci de la Inalta Curte au fost nelegal constituite. La Ministerul Justitiei, deci nu la mine, avem un astfel de draft de ordonanta de urgenta. (…) Doamna ministru va decide daca si cand poate fi adoptata o atare ordonanta de urgenta. Pentru a fi adoptata, ordonanta va respecta normele de tehnica legislativa privind transparenta decizionala, se va solicita avizul Consiliului legislativ si cel al CSM, functie de care se va decide daca si cand se va decide continutul final”, a aratat Toader.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: