Marina Almasan continua sa se rafuiasca cu Cristina Topescu si dupa moartea acesteia: „Am tras-o acid de urechi”

news

Marina Almasan nu uita conflictul avut cu Cristina Topescu, anul trecut, nici dupa moartea acesteia. Intr-un text scris pe blogul ei, Almasan tine sa aduca aminte ca a „tras-o acid de urechi” pe Cristina Topescu pentru ca si-a permis sa-i critice sustinerea acordata Vioricai Dancila.

Almasan aduce aminte cum a cunoscut-o pe Cristina Topescu, lansand in acelasi timp mai multe soparle. „Era fata lui tata”, scrie Almasan, aducand aminte si de barfele despre relatia lui Topescu cu Srefan Banica jr.

„Ultima mea incrucisare, in viata asta, cu Cristina, a fost pe un camp de lupta. Fusese, de fapt, un razboi al ideilor, al cuvintelor. Da, dar si cuvintele pot fi uneori arme si voi stiti bine ca un cuvant poate uneori biciui mai tare decat o adunare de arme sofisticate.

…De cunoscut, am cunoscut-o in TVR. Eram amandoua cam aceeasi generatie, pline de acelasi avant cu care, dupa ‘89, tinerii venisera in televiziunea publica, pentru a o trezi la viata, pentru a-i injecta suflul nou. Ea era ‘fata lui tata’, eu eram …fata nimanui important, dar asta nu ne-a indepartat, si mai ales nu i-a diminuat cu nimic valoarea : Cristina era frumusica, era desteapta, citita, avea vorbele la ea si era clar ca genele facusera poteca dinspre valorosul sau tata, spre fiica pe care o iubea atat de mult. Nu pot spune ca am fost prietene, mai cu seama acum, cand se va inghesui toata planeta, sa povesteasca cat de bine a cunoscut-o pe Cristina Topescu, cat de multe amintiri comune au. Tin bine minte insa cum ne intersectam pe holuri si faceam schimb de zambete sau cum ne intamplam, de multe ori, in acelasi timp, la machiaj, si, de pe scaune alaturate, legam o conversatie despre de toate, in timp ce machieuzele lucrau la chipul nostru. La al Cristinei nu prea aveau mult de lucru, pentru ca era o fata cu adevarat frumoasa.

…Cristina n-a stat mult , prin TVR. A plecat, odata cu zvonurile despartirii sale de Banica junior, bogat agrementate de gura lumii cu scene de violenta conjugala. Nu stiu nici acum daca era ceva adevarat, din ceea ce se vantura pe holurile TVR, cert este ca Cristina devenise mai tacuta, chipul i se intunecase putin, dupa care..n-am mai vazut-o prin TVR. Am regasit-o, ceva mai tarziu, in privat si intr-un fel am invidiat-o ca a avut curajul sa plece din TVR, unde nu-i era chiar rau, la umbra extraordinarului sau parinte. Dar cred ca tocmai asta a fost ambitia fetei : sa demonstreze ca se poate descurca si ‘fara pile’”, scrie Almasan pe femeide10.ro.

Almasan aduce apoi aminte de episodul in care s-a certat cu Cristina Topescu, dar o face trunchiat. De fapt ea este prima care a atacat-o pe Cristina Topescu intrucat aceasta a ironizat agramatismele Vioricai Dancila.

„Anii au trecut si cel din urma noastra mi-a adus prilejul unei “reintalniri” cu fosta mea colega. Mai precis , al unui schimb acid de replici cu Cristina. In scris, fiecare in mediul sau virtual. O postare agresiva al Cristinei, preluata de cateva publicatii, m-a facut sa ripostez, pe site-ul meu, printr-un editorial in care o trageam, acid, de urechi si nu neaparat pentru parerile sale ( sunt jurnalist si pluralismul de idei nu ma va deranja niciodata), ci pentru faptul ca atacul sau asupra unui politician nu viza aspectele profunde ale problemei, ci mai mult cele superficiale, legate de faptul ca respectivul nu vorbea corect si fluent limba engleza.

Observatia venea din partea unui filolog si mi s-a parut nedreapta, mai ales ca – explicam eu acolo – pe mine, ca si cetatean, nu ma intereseaza cat de bine vorbesc engleza cei care imi conduc tara, ci cat de bine fac ei tarii, prin ceea ce fac pentru oamenii sai. Editorialul meu a fost preluat instantaneu de presa si a generat o intreaga conflagratie virtuala, in care civilizatii mei prieteni de pe Facebook au fost linsati, pur si simplu, de o mare de prieteni virtuali ai Cristinei, imbibati in agresivitate si vulgaritate maxima”, sustine Almasan.

Almasan mai spune apoi ca „nu i se pare de neinteles” de ce Cristina Topescu a ales sa plece din aceasta lume.

„Aseara, la 10 noaptea, un telefon de la Romania TV care aproape ca era sa ma trezeasca din somn, m-a ingrozit. Nu stiu nici acum de ce, probabil luati prin surprindere de eveniment, realizatorii emisiunii de la acea ora m-au sunat tocmai pe mine, aducandu-mi la cunostinta vestea tragica si cerandu-mi o opinie. “-Sunteti siguri ca sunt omul cel mai nimerit? – am baguit eu, sprijinindu-ma pe faptul ca ultimul meu contact cu Cristina nu a fost chiar unul pasnic. “-Da, ati fost colege la TVR”….M-am adunat si am spus ceea ce , crestineste, era de spus, intr-un asemenea moment. “- De ce, oare, s-ar fi putut intampla un asemenea lucru?”- a insistat Corpos, cu o intrebare fireasca intr-un asemenea context. Am tacut o clipa si mi-am imaginat-o pe Cristina, cea frumoasa, sensibila, desteapta, talentata, stand atat de singura, nedrept de singura, langa bradul de Craciun… Si deodata, plecarea ei din aceasta lume agresiva si urata, in care nu a avut pe nimeni drag alaturi, nu mi s-a mai parut de neinteles”, scrie Almasan.

Citeste si: Marina Almasan o lauda obedient pe Viorica Dancila si o ataca pe Cristina Topescu. Aceasta o pune la punct: „Nu mai face referiri la tatal meu”

Comentarii: