Marina Almasan o lauda obedient pe Viorica Dancila si o ataca pe Cristina Topescu. Aceasta o pune la punct: „Nu mai face referiri la tatal meu”

politica

Marina Almasan, slugarnica fata de Dancila.

Prezentatoarea TVR Marina Almasan o ataca pe Cristina Topescu pentru ca aceasta a indraznit sa o critice pe Viorica Dancila.  „Viorica Dancila a miscat o tara intreaga“, sustine Almasan, facand referire veninoasa la tatal Cristinei Topescu.

Totul  pornit de la faptul ca prezentatoarea Cristina Topescu s-a oferit sa ii dea meditatii de limba romana premierului Dancila, pentru a evita „sa ne mai facem de ras in fata intregii Europe“.

Intr-un text publicat pe site-ul femeide10.ro si intitulat „Cristina Topescu versus Viorica Dancila… sau Ce pot invata filologii de la primul ministru al Romaniei“, Marina Almasan afirma ca gestul Cristinei Topescu nu este decat o incercare de „a iesi de sub conul de umbra al ultimilor ani“.

„Zilele trecute, Facebook-ul mi-a adus sub nas o postare a unei persoane pe care o simpatizam. Poate si prin prisma faptului ca tatal sau a fost unul din modelele mele in ale televiziunii. Colega mea de breasla, Cristina Topescu, dorindu-si, probabil, sa iasa de sub conul de umbra al ultimilor ani, isi oferea, in scris, pe pagina sa de socializare, serviciile de «meditator» pro-bono, pentru primul ministru al Romaniei.

(…) Dezvelind insa spusele domnisoarei Topescu de haina veninoasei ironii, m-am caznit in zadar sa rimez cu vreuna din spusele sale… N-am reusit decat sa ma intristez si sa-mi gasesc alinare in faltul ca, plecat prea departe, tatal sau nu va fi atins de aceste ineptii“, a scris Marina Almasan.

Ea a continuat prin a sublinia ca viseaza ca Romania sa fie condusa „de politicieni care nu neaparat sa stie sa vorbeasca naucitor de frumos, gadilandu-mi timpanele cu ceea ce-mi doresc sa aud, cat mai ales sa-si imbrace vorbele in fapte“.

De asemenea, Almasan marturiseste ca este capabila sa treaca cu vedere si „micile balbe“. „Am incetat demult sa fac legatura intre felul in care se exprima un om in public si zestrea sa intelectuala. Intre felul in care isi alege cuvintele si buna sa credinta. Intre inclinatia spre «limbi» si capacitatea de a face bine tarii sale. Nimeni nu-mi va clinti din loc convingerea ca lumea asta va fi impinsa inainte nu de oameni care au calitati de showmeni. Schimbarea nu va veni dinspre saltimbancii care stiu sa cucereasca publicul, asortand cuvinte si strecurand zambete in discursuri care nu ar trebui sa aiba, de fapt, nicio legatura cu divertismentul. Imi doresc oameni politici cu seriozitatea imprimata pe chip. Cu hotarare si determinare imbibate in fiecare declaratie a lor. Nesimpatici, dar eficienti. Nu ma intereseaza limba lor de lemn. Poate sa fie si de plastic, si de fonta, si de otel, si din caramida. Ma intereseaza ca, imediat ce cuvantul «din lemn» a fost rostit, el sa fie insotit de fapta promisa“, motiveaza Marina Almasan.

In incheiere, vedeta TVR subliniaza ca „doamna Viorica Dancila, fara sa si-o doreasca, a reusit sa castige bile albe chiar si din partea adversarilor sai declarati“, dand exemplul povestii copilului adoptat de premier in tinerete si „crescut cu atata devotament“, care, considera Almasan, „a miscat o tara intreaga“.

„Pe mine, personal, m-a impresionat chiar si prin aceea ca premierul nu a facut niciodata caz de acest gest admirabil, care i-ar fi procurat, fara indoiala, simpatia multora din carcotasii sai de astazi“, marturiseste Almasan.

Ea o sfatuieste pe Cristina Topescu sa ia niste lectii de la Viorica Dancila: „Cei care isi ofera astfel de servicii de «meditatori pro-bono» sugereaza, printre randuri, ca situatia lor financiara este una relaxata. Le sugerez atunci sa incerce sa inlocuiasca gesturile teatrale de atragere a atentiei cu altele mult mai necesare celor din jur. Poate chiar indreptate catre un amarat de copil, abandonat intr-un centru de plasament. Si, cu limba de lemn sau nu, sa-i cante acestuia un cantec de leagan, noaptea, la culcare, in calitate, eventual, de parinte adoptiv… Si abia apoi… «sa ridice piatra»“.

Cristina Topescu: „Doamna Dancila este premierul tarii, dansa ar trebui sa inteleaga ce spune, ce citeste, nu crezi?“

Cristinei Topescu i-a dat replica in scurt timp, cerandu-i Marinei Almasan sa se abtina de la invocarea numelui tatalui ei.

„Fiecare cu opiniile si optiunile ei, draga Marina Almsan, nimic mai firesc! Ca noi toti, draga Marina, si tu, si eu avem simpatii si antipatii intre noi. Nu discutam aici cat iti sunt de simpatica sau nu, ne imaginam ca una-i una, alta-i alta si ca tu esti o instanta obiectiva 100%. Asadar, pe puncte, in mod deliberat mai putin elaborat, iti spun:

1. Ai delicatetea de a nu mai face vreo referire la tatal meu, te rog! Tie ti-a fost coleg, mie mi-a fost tata. Ma bucur ca l-ai respectat, dar imi ingadui sa stiu mai mult despre cum gandea tatal meu si ce principii avea. Unul dintre ele, de pilda, se referea la profesionalism.

2. Nu mai face referiri la parinti, fie ca mai traiesc sau nu. Oanei Roman ii replici foarte principial, incheind cu o referire la copiii cu parinti celebri. Nu e elegant, draga Marina. In cazul meu, mai mult, mi-am pierdut tatal de curand. E cel putin nedelicat. Pe Oana o poti rani si pe ea. Nu e nici meritul si nici pacatul nostru ca avem parinti celebri. Se intampla ca, educati de ei, putem avea reactii care tie nu ti-s pe plac. E firesc, draga Marina, sa avem opinii diferite. Si nici toti nu putem avea parinti celebri, nici asta nu trebuie sa ne provoace vreo angoasa. Dimpotriva, crede-ma!

3. Tu o admiri pe doamna Dancila. Perfect normal! Pe mine nu ma contrariaza asta. Stii, si asta am invatat de la tatal meu, sa nu ma intereseze cine pe cine admira sau nu si sa-mi vad de treaba mea! Ca tu califici ca ironica postarea mea despre dansa, iar e perceptia ta si e OK. Eu incercam doar sa atrag atentia ca un premier nu poate vorbi asa si ca are nevoie de ajutor.Politicienii, de ale caror fapte tu ai libertatea sa fii multumita, au si rol de reprezentare. A tarii, Marina!

Noi, la televizor, mai putem avea balbe, cand asta facem in fiecare zi mai multe ore, dar si noi suntem constienti cand gresim si nu suntem mandri de asta, dimpotriva, incercam sa fim mai atenti. Reputatie de balbaite nu avem niciuna si am mai si facut cate ceva in televiziune amandoua, nu? Balbele, mai rare, preferabil, fac parte din meseria asta facuta de oameni si nu de roboti. Stai ca vin robotii si n-o sa mai avem problema asta!

Doamna Dancila, insa, este premierul tarii, dansa ar trebui sa inteleaga ce spune, ce citeste, nu crezi? Daca nu poate acum, e imperios necesar sa invete. Nu o s-o invat eu, nu ma cheama nimeni din PSD-ul condus de Liviu Dragnea, asta mi se pare mai mult decat evident.

Dar, uite, te poti oferi tu, sigur ai mai multe sanse. Daca nu, oricum, cred ca e cazul sa se apeleze la cineva. Asa imi ingadui sa cred eu, daca nu ti-e cu suparare! Altfel, mi-am exprimat, tot public, admiratia pentrul gestul doamnei prim-ministru de a adopta un copil. Iata ca avem aceasta admiratie in comun! Doar despre profesionalismul doamnei avem opinii diferite. Iar aici, nu stiu de ce, dar cred ca eu si tatal meu am fi impartasit aceeasi parere.

4. Cand ii suspectam pe altii de ironie, bine ar fi sa nu uzam noi insine de ea. Ca eu sunt, asa cum spui tu, intr-un con de umbra nu e o nenorocire si asta nu afecteaza imaginea tarii. Unii aleg, din cand in cand, sa iasa din lumina in care altii isi pot dori sa fie tot timpul. Eu am decis sa nu-mi doresc cu orice pret. Iar alegerea a fost a mea, printr-o demisie discreta. Si asta tot de la tatal meu am invatat. In rest, stii, noi, astia cu parinti celebri, avem felul nostru de a ne manifesta, de a ne spune opiniile. Nu ne intrebam parintii neaparat, ce-i drept, cand scriem pe Facebook.

Daca ei nu mai sunt in lumea asta, nici nu mai avem cum. Dar educatia ei ne-au dat-o si multe dintre valorile lor ni le-au transmis, inclusiv genetic. Pe Facebook scriem multi care nu ne dorim sa iesim din vreun con de umbra, pe Facebook scriem pur si simplu, scriem deja multi, in mod natural deja. E o forma de libertate, nu?

Si tu scrii pe un blog si bine faci. Cei care ma cunosc mai indeaproape stiu ca, dincolo de profesia noastra, intotdeauna am preferat «conul de umbra» pe care l-am putea numi si discretie, de pilda. Facebook-ul, insa, face parte din libertatea de a ne exprima toti, draga Marina! Eu o fac intr-o maniera civilizata, dar am ales sa nu tac. Nici tatal meu n-a tacut. In vremuri si mai grele. Ce fac eu acum e la indemana noastra, a tuturor. Si e tare bine ca e asa!“, a scris Topescu pe Facebook.

Comentarii: