Marina britanica pazeste infrasctructura subacvatica din Marea Nordului

externe

O fregata a Marinei britance se afla in Marea Nordului, pentru a proteja infrastructura subacvatica, de teama unor atacuri similare cu cele asupra gazoductelor Nord Stream, relateaza The Independent preluat de Digi24.

Ministrul britanic al Apararii, Ben Wallace, a participat, ieri, la o reuniune de criza a tarilor din nordul Europei pentru a discuta despre coordonarea raspunsurilor de securitate, inclusiv cresterea prezentei maritime in zona.

Inaintea reuniunii, Wallace a avertizat ca Rusia „nu face niciun secret” cu privire la capacitatea sa de a tinti infrastructura subacvatica.

Patru scurgeri de gaze au fost detectate saptamana trecuta la conductele Nord Stream 1 si Nord Stream 2. UE suspecteaza ca scurgerile ar fi fost provocate de un sabotaj. Seismologii au raportat explozii subacvatice inainte de aparitia scurgerilor de gaze. Autoritatile daneze au publicat imagini cu bulele ridicate la suprafata apei in urma scurgerilor din conducte, cel mai mare cerc de bule avand diametrul de un kilometru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: