Marine Le Pen apara Rusia in conflictul in UE. Sosoaca, mare admiratoare a extremistei din Franta

externe

Sefa extremei drepte franceze Marine Le Pen a declarat sambata ca sanctiunile ruse impotriva unor inalti responsabili ai Uniunii Europene se inscriu intr-o „forma de reciprocitate”, dupa cele decise de UE impotriva Moscovei, despre care sustine ca au reprezentat „o greseala”, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Rusia a anuntat vineri sanctiuni impotriva unor inalti responsabili ai UE, intre care presedintele Parlamentului European, drept represalii la cele instituite de Bruxelles in martie intr-un climat de tensiuni intre Moscova si Occident.

„Incepand cu momentul in care UE a fost infiintata, in urma cu multi ani, au fost instituite sanctiuni” impotriva deputatilor rusi „pana la presedintele Dumei ruse, deci cu greu se poate mira cineva ca Rusia, intr-o forma de reciprocitate, considera ca liderii UE nu au nici ei dreptul de a veni pe teritoriul lor”, a declarat presedinta formatiunii Rassemblement national (RN).

„Rusia nu este la originea sanctiunilor personale care au fost decise. Uniunea Europeana este la originea lor” si aceste sanctiuni ale UE din martie sunt „o greseala”, afirmat ea.

Presedinta RN, candidata in alegerile prezidentiale din Franta din 2022, a beneficiat de un credit rusesc in 2014 si a fost primita de presedintele Vladimir Putin in timpul campaniei prezidentiale din 2017.

UE a adoptat mai multe seturi de sanctiuni impotriva functionarilor rusi implicati in procedurile impotriva opozantului rus Aleksei Navalnii sau a responsabililor de incalcari ale drepturilor omului in timpul reprimarii manifestantilor.

Daca Franta „avea relatii care sa nu fie supuse interdictiei UE, ea ar fi avut cu siguranta posibilitatea de a se asigura ca Navalnii are acces la aparare, acces la ingrijire”, a dat asigurari Marine Le Pen, declarandu-se „atasata de integritatea fizica a detinutilor in orice tara s-ar afla”.

Ea a mai estimat ca daca presedintele francez „Emmanuel Macron, spre marea nenorocire a Frantei, va fi ales pentru un al doilea mandat, haosul va fi absolut general”.

In Romania, Le Pen are o mare sustinatoare in Diaca Sosoaca. Aceasta s-a si comparat recent cu ectremista din Franta.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: