Marine Le Pen lasa deoparte extremismul si se distanteaza de „fratii” din AfD pe tema „remigratiei”. Ea spera sa cucereasca presedintia Frantei

externe

marine le pen, adunarea nationala

Dupa ce informatiile privind intalnirea de la Potsdam cu extremistii de dreapta au devenit publice, populista franceza de dreapta Marine Le Pen s-a distantat clar de extremistii germani de la AfD si a amenintat ca va pune capat grupului comun din Parlamentul European, relateaza Der Spiegel.

„Sunt in dezacord total cu propunerile care ar fi trebuit sa fie discutate la aceasta reuniune”, a declarat Le Pen, referindu-se la planurile discutate la Potsdam privind deportarile in masa a imigrantilor din Germania.

Le Pen a adaugat ca trebuie analizat „daca acest lucru va avea consecinte” pentru grupul comun din Parlamentul UE.

„Va trebui sa discutam despre aceste diferente foarte mari de opinie”. Populistii germani de dreapta si Frontul National (RN) al lui Le Pen fac parte din fractiunea „Identitate si Democratie” din Parlamentul UE.

Le Pen vrea sa candideze pentru a patra oara la alegerile prezidentiale franceze din 2027. Spre deosebire de AfD, ea devine din ce in ce mai moderata. Datorita acestui curs, ea are in prezent o sansa buna de a deveni succesorul lui Emmanuel Macron.

Le Pen nu trebuie sa se apere doar impotriva lui Macron, ci si impotriva concurentului sau si mai radical de la periferia de dreapta, Eric Zemmour. Extremistul a jucat un rol cheie in popularizarea conceptului de „remigratie”, care a fost discutat la Potsdam, in Franta .

„Noi nu am aparat niciodata o politica de ‘remigratie’ care ar implica privarea oamenilor de cetatenia franceza”, subliniaza acum Le Pen.

Potrivit unei cercetari a retelei Correctiv, politicieni AfD, membri ai „Uniunii Valorilor” conservatoare de dreapta, extremisti de dreapta si antreprenori s-au intalnit in noiembrie 2023 intr-un hotel din apropiere de Potsdam pentru a discuta despre expulzarea din Germania a milioane de persoane cu un trecut de imigranti. Acest lucru include in mod explicit cetatenii germani indezirabili.

Martin Sellner, purtator de cuvant al „Miscarii identitare” de extrema dreapta din Austria, a prezentat acolo planurile etnice. Extremistii de dreapta se refera in mod eufemistic la expulzarile in masa planificate folosind termenul de „remigratie”. Intalnirea a dus la demonstratii impotriva AfD in Germania. Sute de mii de oameni au iesit in strada in ultimele zile in intreaga tara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: