Marioneta Dancila il acuza pe Iohannis de sabotaj si sesizeaza CCR: „Jocul politic trebuie sa inceteze in aceasta perioada”

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat, vineri, in debutul sedintei de Guvern, ca a sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei pentru a solutiona „blocajul” pe care l-a creat presedintele Klaus Iohannis prin neluarea deciziei de numire a ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii.

„Singura situatie incerta in acest moment este creata de domnul Iohannis prin blocajul numirilor in doua domenii importante, la Ministerul Transporturilor si Ministerul Dezvoltarii. Cred ca jocul politic trebuie sa inceteze in aceasta perioada. Ne dorim sa avem o Presedintie (a Consiliului UE – n.r.) de succes, iar acest lucru se poate face doar oferind legitimitate tuturor ministrilor din Cabinet. De aceea astazi am sesizat CCR pentru a solutiona acest blocaj creat de domnul presedinte. Nu mi-am dorit acest lucru, nu imi doresc acest lucru, dar interesul Romaniei este mai presus de o ambitie, de interesul politic sau de o campanie electorala”, a afirmat Viorica Dancila, vineri, la inceputul sedintei de Guvern.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la o decizie privind numirile de la ministerele Dezvoltarii si Transporturilor, ca analiza este inca in lucru, dar remanierile sunt facute de ochii lumii, fiind inlocuiti oameni slabi cu altii si mai slabi.

Intrebat care este solutia pentru a iesi din impas Cabinetul Dancila, seful statului a spus: „Solutia e la PSD. Nu au decat sa vina cu oameni performanti. Nu am finalizat analiza”.

Lia Olguta Vasilescu, cea respinsa la ministerul Transporturilor si propusa acum la Dezvoltare, a declarat ca de joi Ministerul Transporturilor intra in blocaj deoarece nu mai exista ministru.

Klaus Iohannis a anuntat de saptamana trecuta ca va lua o decizie dupa 1 Decembrie in ceea ce priveste cea de-a doua remaniere guvernamentala privind portofoliile de la Transporturi si Dezvoltare.

Seful statului i-a respins pe Ilan Laufer la Dezvoltare si Lia Olguta Vasilescu la Transporturi, noile propuneri ale premierului Viorica Dancila fiind Lia Olguta Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltarii si Mircea Draghici pentru Transporturi.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: