Marioneta Dancila il ameninta cu un scandal major pe presedintele Iohannis: „Nu va fi placut pentru noi ca tara”

politica

Premierul Viorica Dancila l-a amenintat, duminica seara, pe presedintele Iohannis ca „va trebui sa ia niste masuri” daca seful statului nu ii va permite sa mearga in locul lui la reuniunile Consiliului European. Romania va detine, in prima jumatate a anului 2019, presedintia Consiliului European.

„Ar trebui sa vada modelul la alti presedinti. Ar fi un lucru nefiresc (sa preia presedintia Consiliului UE), e detinuta de premier si de Guvern, tot ce inseamna legislatie, a conduce consiliile le conduc ministri, si premierul conduce presedintia, pe data de 15 ianuarie va vorbi in plenul parlamentului de la Strasbourg. Partenerii nostri nu vor intelege nimic. La noi e o situatie atipica care nu e benefica. Nu intru in competitii electorale, nu am o miza. Romania trebuie sa fie mult mai respectata.

Inteleg ca vrea sa mearga la Consiliul european, dar ar trebui sa lase Guvernul sa duca presedintia Consiliului. Va trebui sa iau niste masuri, ceea ce nu va fi placut pentru noi ca tara. Daca ne cere mandat si daca se iese din acest mandat. Daca merge la Consiliul European, acolo se leaga de anumite teme. Ne putem da seama de anumite majoritati, de anumite teme, permite sa ne facem o imagine asupra caruia trebuie sa actionam. In rest trebuie sa fiu realista. Nu va renunta la presedintia Consiliului European. Nu avem decat trei presedinti: Romaniei, Lituaniei si Frantei”, a declarat Dancila la Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, recent, la o intalnire informala vinerea trecuta cu presa, ca, in opinia sa, nu va fi niciun fel de pace cu Guvernul, respectiv ca va colabora cu Executivul doar pentru chestiuni europene.

“Nu va fi niciun fel de pace cu Guvernul. Voi avea grija sa colaboram doar pe chestiuni europene”, a afirmat Klaus Iohannis, la intalnirea informala cu presa vineri la Palatul Cotroceni.

Seful satatului a precizat ca nu o va lasa pe premierul Viorica Dancila sa participe la reuniunile Consiliului European.

Romania va prelua de la 1 ianuarie 2019 Presedintia Consiliului Uniunii Europene pentru o perioada de sase luni.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: