„Marionetele lor din Guvernul Romaniei trebuie sa isi dea demisia”. Opozitia arata cum „pensionarii au fost mintiti si pacaliti cu nerusinare”

politica

Liberalii sustin ca guvernarea Dragnea – Dancila a afectat grav nivelul de trai al romanilor si solicita demisia „marionetelor” din Guvern.

„Romanii stiu foarte bine cum au guvernat tara slugile lui Liviu Dragnea din coalitia PSD – ALDE, iar datele statistice oficiale privind agravarea dezechilibrelor economice si degradarea nivelului de trai al romanilor nu pot fi contestate. (…) Degringolada bugetara si haosul economic al guvernarilor lui Dragnea si Tariceanu trebuie sa inceteze. Marionetele lor din Guvernul Romaniei trebuie sa isi dea demisia pentru ca fac tot mai mult rau romanilor”, se arata intr-un comunicat al PNL.

Liberalii subliniaza ca in primul trimestru al acestui an cresterea economica a Romaniei a fost zero.

„Dezechilibrele economice provocate anul trecut prin masurile populiste adoptate de guvernarile lui Dragnea s-au intors impotriva romanilor care trebuie acum sa suporte cele mai mari scumpiri din Uniunea Europeana si cresterea exploziva a ratelor la banca”, adauga liberalii.

Acestia spun ca la preluarea guvernarii rata anuala a inflatiei era de 0,1% in ianuarie 2017, insa in ultimul an a ajuns la 4,3% la inceputul acestui an si s-a ridicat la 5,4% in lunile mai si iunie, atingand cel mai mare nivel din ultimii cinci ani.

Liberalii precizeaza ca indicele ROBOR la trei luni pentru creditele in lei s-a triplat la finalul primului semestru din acest an fata de inceputul lui 2017.

„Banii pe care unii romani i-au primit in plus la salariu sau pensie s-au risipit pe facturi mai mari la cumparaturi, energie, gaze, benzina, etc si rate mai mari la banca”, arata comunicatul citat.

De asemenea, liberalii atrag atentia ca in timpul guvernarilor „patronate” de Liviu Dragnea pretul carburantilor si al utilitatilor a crescut alarmant, afectand grav nivelul de trai al romanilor. Astfel, acestia indica faptul ca, fata de sfarsitul lui 2016, pretul unui litru de benzina s-a majorat cu peste 20%, pretul la energie electrica cu aproape 15%, iar la gaze cu aproape 12%.

„Scumpirile la alimente, la utilitati si carburanti au afectat pe toti romanii, dar mai ales pensionarii cu venituri mici si angajatii din economia privata care nu au beneficiat de majorari salariale care sa acopere macar inflatia. Si mai grav, pensionarii au fost mintiti si pacaliti cu nerusinare pentru ca in acest an vor primi mai putini bani la pensie decat aveau dreptul prin lege”, adauga liberalii.

Acestia atrag atentia ca pentru peste 4 milioane de angajati contributiile lunare la Pilonul 2 de pensii au fost reduse in medie cu 12%.

„Dupa un an si jumatate de guvernare, romanii au vazut clar ca guvernarile lui Dragnea si Tariceanu nu numai ca nu au oferit un trai mai bun, dar au afectat grav puterea de cumparare, au reusit sa nemultumeasca majoritatea categoriilor sociale si au afectat grav dezvoltarea economica a tarii. Banii din cresterea economica au fost aruncati pe fereastra prin politici populiste iresponsabile si Romania risca sa se confrunte in perioada urmatoare cu o criza bugetara si economica majora”, spun liberalii in comunicat.

Conform sursei citate, deficitul bugetar in primele cinci luni ale anului este de 8,14 miliarde lei, de aproape patru ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut.

„Dupa ce Romania a avut o perioada buna de crestere economica, sa nu reusesti sa echilibrezi cheltuielile bugetare cu veniturile, ba si mai grav – chiar sa produci asemenea dezechilibre arata ca Dragnea si Tariceanu au numit si girat la conducerea guvernului niste analfabeti economici, care au facut praf cresterea economica a Romaniei”, mai spun liberalii.

Ei mentioneaza ca nivelul actual al incasarilor bugetare este sub nivelul programat si nu acopera cheltuielile necesare pentru plata salariilor si pensiilor pana la sfarsitul anului.

„Vor sacrifica din nou investitiile publice si vor continua sa se imprumute pentru acoperirea nevoilor curente”, sustin reprezentantii PNL.

Liberalii subliniaza ca in cele 18 luni de guvernare PSD – ALDE nu a fost construit si dat in folosinta niciun kilometru nou de autostrada, nu a fost inceputa constructia vreunui spital nou, iar din peste 2.500 de crese si gradinite sau scoli au fost finalizate doar doua scoli si o gradinita. Ei mai afirma ca guvernarea a ignorat marile proiecte de infrastructura cu banii europeni, precizand ca autostrazile Sibiu – Pitesti si Targu Mures – Iasi au fost abandonate si ca Romania risca sa piarda 150 milioane de euro pentru spitalele regionale.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: