Marius Pieleanu dezvaluie cu ce propunere noua de premier va veni PSD. Completarile facute de Ecaterina Andronescu

politica

Sociologul PSD, Marius Pieleanu, cunoscut pentru relatiile sale apropiate cu PSD, a declarat ca Liviu Dragnea va veni cu o noua propunere de premier, de data aceasta un „membru vechi al partidului”.

„Va iesi cu un vechi membru de partid. PSD nu-si mai permite… Si mai ales va fi recunoscut de vechii lideri ai partidului”, a declarat Pieleanu la Romania TV.

El a adaugat ca PSD nu va lungi mult aceasta criza: „Liviu Dragnea vrea ca pana de Anul Nou sa fie un guvern nou”.

„Decizia pe care PSD o va lua va fi cu grija catre Romania. Sunt convinsa ca domnul Dragnea va rezolva curand aceasta situatie”, a completat vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat, dupa iesirea de la consultarile de la Cotroceni si dupa anuntarea lui Sevil Shhaideh drept propunerea de premier a coalitiei PSD-ALDE, ca aceasta va fi singura nominalizare facuta. „Eu plec de la prezumtia de buna-credinta a presedintelui. Nu cred ca presedintele va actiona impotriva unui vot popular clar si a unei majoritati care astazi sau maine s-ar putea sa se mareasca. Tot ce am spus in aceasta campanie va fi respectat. Daca aceasta propunere va fi refuzata, neexistand niciun motiv constitutional sau din punct de vedere al drepturilor fundamentale sa fie refuzata, atunci vom intelege ca nu se doreste ca cei care au castigat alegerile si au majoritate sa faca Guvernul, deci nu are rost sa venim cu o a doua propunere”, a declarat Dragnea.

Presedintele PSD a lansat si un avertisment pentru seful statului: „Daca demersul nostru, legitimitatea noastra nu vor fi respectate, atunci vom actiona in consecinta (…) Am venit cu o singura propunere, daca va fi refuzata, ne vedem in alta parte”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: