Marko Bela, declaratie naucitoare: „Am sperat sa DEMOLAM statele nationale, acum ma tem ca se vor intari”

news

Senatorul Marko Bela, fostul presedinte al UDMR, a declarat vineri, in cadrul seminarului ‘Autonomie: teorie si practica’, organizat la Targu Mures, ca Europa nu are raspunsuri adecvate la o serie de provocari etnice si si-a exprimat temerea ca in urma valului de refugiati cu care se confrunta continentul se va ajunge la o intarire a statelor nationale, nicidecum la intarirea Europei Unite.

‘Ceea ce discutam in acest moment nu este o problema aparte a Romaniei, e o problema a Europei, si de aceea m-am referit la criza refugiatilor fiindca si din aceasta criza se observa foarte bine ca Europa, in acest moment, nu are raspunsuri adecvate la niste provocari etnice, civilizatorice, culturale.

Pur si simplu Europa si-a conceput propriul viitor si propria dezvoltare ca rezolvare a unor probleme economice si nu are un raspuns la ceea ce se intampla in Ucraina si nu numai ca nu are un raspuns, nu are nici recomandari, nici norme sau solutii in aceasta privinta. In urma refugiatilor ma tem ca se va intari nu Europa Unita, ci se vor intari statele nationale, pe care de-acum cativa ani am sperat sa le demolam’, a spus Marko Bela, la seminarul organizat de Fundatia Culturala ‘Bernady Gyorgy’, citat de Agerpres.

El a adaugat ca desi ideea de a circula fara frontiere in cadrul Uniunii Europene a fost primita cu entuziasm, gardul dintre Ungaria si Romania reprezinta o directie foarte periculoasa si ca in locul cooperarii dintre state, fiecare tara vrea sa isi ridice propriul gard.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: