MARS 2 in actiune in Ucraina. Cat de eficienta este tehnica germana: „Nu a trebuit sa le reparam deloc, lovim cu precizie chirurgicala” – Video

externe

Rachetele MARS 2 MLRS (Multiple Launch Rocket Systems) donate de Germania Ucrainei sunt acum pe deplin operationale in Ucraina si sunt folosite de soldatii armatei ucrainene pentru a lupta impotriva trupelor rusesti. Un ofiter ucrainean a detaliat intr-o inregistrare video cat de eficiente sunt acestea.

„Echipamentul a avut performante foarte bune. Asta e diferenta intre armamentul din era sovietica si cel occidental, noi lovin cu precizie chirurgicala, cu eficienta maxima. Raza maxima de actiune este de 84 km. Luptam si distrugem dusmanul aflat pe pamantul ucrainean. A folosi MARS 2 este foarte simplu si este foarte eficient. Este foarte usor sa instruim personal pentru a-l utiliza. (…) In principiu, nu prea avem ce repara la el, multumesc lui Dumnezeu, functioneaza foarte bine”, a spus Volodimir.

Masa lui MARS 2 este de aproximativ 26 de tone. Sistemul se deplaseaza pe drumuri cu o viteza de 64 km/h. Atunci cand se deplaseaza pe teren accidentat, viteza sa este redusa la 48 km/h. Autonomia declarata este de 480 km.

MARS 2 are nevoie de trei membri ai echipajului pentru a functiona. Lansatorul contine doua blocuri de ghidare. Este capabil sa lanseze simultan pana la 12 rachete GMLRS.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: