Mars de PROTEST in Bucuresti: vor sa transforme in PARC serele abandonate din Militari

news

Sute de bucuresteni sunt asteptati sambata aceasta la un mars de protest care vizeaza sensibilizarea autoritatilor locale din Sectorul 6 in vederea amenajarii unui parc public pe terenul fostelor Sere Militari, concesionate de stat si lasate acum in paragina.

Marsul incepe sambata, 19 septembrie, la ora 11.00, pe traseul Serele Militari (Prel. Ghencea nr. 238, sector 6, Bucuresti)-Restaurantul Latin (Prel. Ghencea nr. 59A, Bragadiru, jud. Ilfov) de-a lungul strazii Prelungirea Ghencea, pe prima banda de circulatie, se arata in comunicatul de presa emis de Grupul de Initiativa Prelungirea Ghencea. La final va avea loc o consultare publica si se vor aduna semnaturi pentru o petitie colectiva catre autoritati. Lar mars sunt asteptati locuitori din sectoarele 5 si 6 ale Capitalei, dar si din Bragadiru, judetul Ilfov.

Localnicii din cartierele Militari si Drumul Taberei sunt nemultumiti ca in zona s-a inmultit numarul constructiilor, in vreme ce spatiile verzi sunt tot mai putine soseaua Prelungirea Ghencea este o strada fara trotuare si cu doar o banda de circulatie pe sens, se mai arata in comunicat.

sere2

„Oamenii cer ca o parte din terenul fostelor Sere Militari, aflat in proprietatea statului, sa fie transformat in parc public pentru ca incasarea de catre stat a unei chirii lunare foarte mici nu justifica concesionarea acestui teren si nu serveste interesului comunitatii locale”, sustin initiatorii demersului.

Terenul fostelor Sere Militari este administrat de Agentia Domeniilor Statului, din subordinea Ministerului Agriculturii, cea care a concesionat pe 49 de ani o suprafata de 98 de hectare unei firme private contra unei chirii lunare de aproximativ 20 lei/ hectar. Terenul este lasat in paragina de mai multi ani iar de curand au fost demontate si ultimele schelete metalice ale serelor. Locuitorii zonei sunt ingrijorati de posibilitatea ca aici sa se construiasca un ansamblu rezidential sau un complex comercial pentru care vor fi taiati copacii existenti si se va pierde spatiul verde si asa insuficient.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: