„Mars, ma!”. Anca Alexandrescu, reactie violenta cand i s-a spus ca prietenul ei, Cristian Rizea, a fost expulzat

politica

Anca Alexandrescu, fosta consiliera a lui Liviu Dragnea, acum realizatoare la Realitatea Plus, a rectionat violent cand i s-a transmis ca fostul deputat PSD, Cristian Rizea, a fost expulzat in Romania.

Anca Alexandrescu l-a promovat intens pe Cristian Rizea la Realitatea Plus, ea realizand un intreg serial cu „spovedaniile” fostului deputat PSD.

„Eu am mai vorbit cu Cristian Rizea si cand a fost arestat. M-a sunat din penitenciar, mi-a trimis si scrisori, am fost in legatura cu avocatii sai care au intrat in direct si in emisiunea mea si au vorbit despre abuzurile care s-au facut asupra sa.

Vreau sa ii spun lui Cristi ca ma bucur mult pentru el si pentru familia lui ca e liber, asa cum trebuia sa fie de multa vreme. Noi am prezentat abuzurile la care a fost supus, au fost niste momente cumplite, asa cum noi am relatat, dosarul a fost plimbat dintr-o parte in alta tocmai ca el sa fie judecat de un anumit judecator.

Vom avea noi dezvaluiri, telespectatorii emisiunii au intrebat in permanenta de el, am prezentat si scrisorile pe care el ni le-a trimis. Din prima clipa cand a inceput interviurile la Culisele Statului Paralel ca isi asuma tot. El si-a dobandit cetatenia in mod legal, a demonstrat cu acte”, spunea Anca Alexandrescu in mai 2021, dupa ce a fost eliberat dintr-un penitenciar din Moldova.

Acum, dupa ce a fost expulzat si introdus intr-o inchisoare din Romania, Alexandrescu a reactionat violent.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost expulzat, joi noapte, in Romania dupa ce Inspectoratului General pentru Migratie (IGM) al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova l-a declarat persoana indezirabila pe teritoriul tarii pe un termen de 15 ani.

„Conform procedurilor legale, strainul a fost indepartat sub escorta de pe teritoriul national de catre personalul specializat al IGM.

Amintim ca, declararea strainului persoana indezirabila este o masura asiguratorie, dispusa impotriva unui strain care a desfasurat, desfasoara ori in a carui privinta exista indicii temeinice ca intentioneaza sa desfasoare activitati de natura sa puna in pericol securitatea nationala sau ordinea publica.

Masura in cauza se dispune de autoritatea competenta pentru straini din oficiu sau la propunerea unor alte autoritati cu competente in domeniul ordinii publice si al securitatii nationale care detin date sau indicii temeinice in sensul celor indicate”, a precizat Chisinaul.

Rizea este asteptat la granita de autoritati, care il vor lua cu duba si il vor duce la inchisoare.

„In aceasta seara, 27 aprilie, Politia Romana a fost solicitata de autoritatile din Republica Moldova sa preia un barbat, in varsta de 54 de ani, fata de care Tribunalul Bucuresti a emis un mandat de executare a pedepsei inchisorii.

Acesta a fost preluat cu sprijinul Politiei de Frontiera si urmeaza sa fie introdus intr-un penitenciar al Administratiei Nationale a Penitenciarelor”,  a anuntat Politia Romana intr-un comunicat.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat definitiv, in 2019, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 4 ani si 8 luni inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor.

Cristian Rizea nu se afla atunci in Romania, iar avocatul sau a anuntat, la un termen anterior, ca fostul deputat „se plimba din loc in loc” in tara si strainatate pentru ca nu mai are bani si nici domiciliu stabil si ca s-ar afla in SUA. Ulterior s-a aflat ca ajunsese in Republica Moldova. El a obtinut cetatenia moldoveneasca, insa aceasta i-a fost retrasa in urma cu un an.

Rizea a fost trimis in judecata de DNA sub acuzatia ca a pretins in mod direct de la omul de afaceri Lucian Coltea suma de 300.000 de euro, disimulata sub forma a doua contracte de imprumut fictive. Banii au fost ceruti in schimbul promisiunii lui Rizea, indeplinita ulterior, ca va interveni la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) si la Primaria comunei Chiajna astfel incat sa fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor doua autoritati.

„Potrivit intelegerii anterioare, in cursul lunii decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Coltea Lucian suma totala de 300.000 euro, pentru ca in schimb sa intervina la nivelul celor doua autoritati, astfel incat o persoana din familia lui Coltea Lucian sa beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, respectiv ca omul de afaceri sa obtina dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu Primaria comunei Chiajna”, sustineau procurorii.

Pentru a se ascunde adevarata provenienta a sumei de 300.000 de euro primita de Rizea, au fost intocmite patru contracte de imprumut cu caracter fictiv.

Rizea mai este acuzat ca in decembrie 2015, dupa declansarea anchetei penale, i-a abordat pe doi dintre martori si le-a cerut sa nu spuna adevarul organelor de urmarire penala. El le-a promis celor doi ca, daca va deveni primar al Sectorului 5 al Capitalei, le va oferi gratis un spatiu comercial in zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: