Marti 13 cu noroc pentru aeroportul din Brasov: cu o intarziere de o zi, din cauza conditiilor meteo, a avut loc primul zbor de calibrare a echipamentelor de radionavigatie

news

Primul zbor de calibrare a echipamentelor de radionavigatie de la Aeroportul International Brasov s-a desfasurat marti, cu un avion Beechcraft Super King Air-350, apartinand Autoritatii Aeronautice Civile Roman, potrivit Buna ziua Brasov.

Aeronava a decolat de la Bucuresti in jurul orei 09.30 si a aterizat fara probleme in jurul orei 11.20.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean, Adrian Vestea, „in luna ianuarie va urma o noua etapa cea legata de procedurile de zbor, adica modul in care avionul ajunge de pe pista in ruta si de pe ruta pe pista, in functie de obstacolele naturale si designul spatiului aerian. In acest moment suntem in grafic in ceea ce priveste implementarea proiectului”.

In urma acestor zboruri, pentru fiecare echipament in parte se va intocmi un raport. Ulterior, in baza acestor rapoarte se va face si certificarea echipamentelor.

Analizarea datelor colectate in timpul survolului aeroportului a inceput imediat dupa aterizare. „Dupa ce au fost colectate datele, au inceput discutiile cu specialistii. De asemenea, pe parcursul zborurilor s-a tinut legatura cu tehnicienii de la sol, pentru a se face reglajele necesare din timpul zborului. Prin aceasta procedura de calibrare se verifica si se regleaza fiecare echipament in parte. In fiecare zi, in functie de starea vremii si de vizibilitate, se stabileste un echipament care este verificat”, a declarat directorul Regiei Autonome „Aeroportul International Brasov-Ghimbav”, Alexandru Anghel.

Anghel a adaugat ca sunt toate sansele ca aeroportul sa fie deschis pe 15 iunie 2023. „Pentru a respecta acest termen, pana in 8 martie 2023 trebuie sa avem gata toate testele si setarile, dar dovezile ca tot ce este proiectat functioneaza in parametrii optimi. Aceste echipamente sunt esentiale pentru aeroport. Tot pana in 8 martie trebuie sa fie pregatit personalul. Mai sunt multe detalii de pus la punct, iar dupa 8 martie se vor transmite datele referitoare la aeroport spre publicare in registrele internationale de aviatie”.

In ceea ce priveste cladirea de contingenta, constructia acesteia este gata si cele mai multe dintre echipamente sunt instalate. Acum se fac testele echipamentelor de comunicatii si se realizeaza conexiunile pentru Arad. „Aceste lucrari sunt in curs si se vor derula si in cursul lunii ianuarie”, a continuat Anghel.

Potrivit reprezentantului Regiei Autonome „Aeroportul International Brasov-Ghimbav”, tehnic, de la Brasov se vor putea dirija de la distanta si alte aeroporturi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: