Marturia unui preot care s-a lepadat de patriarhul Kiril si de liderii bisericii de la Moscova: „Am fost socat. Ei nu il slujesc pe Dumnezeu, ci pe diavol!”

externe

Preotul Nicolai Pluzhnik, care slujea la o biserica ce apartinea de Biserica Ortodoxa Rusa, din Ciuhuiv, regiunea Harkov, povesteste ororile pe care le-a vazut.

El a cerut deja sa se alature Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care si-a castigat independenta fata de Moscova in 2019, desi acest lucru nu a fost recunoscut niciodata de Rusia.

Parintele Pluzhnik, de origine ucrainean, spune ca bombele rusilor i-au ucis enoriasii si ca a fost socat cand a vazut ca liderii religiosi de la Moscova binecuvanteaza razboiul.

”Nu voi uita niciodata momentul in care m-am trezit devreme pentru a merge la slujba, cand am auzit dintr-o data sunetele socante ale bombardamentelor. Femeia minunata care gatea la biserica noastra si fiul ei, care se afla intr-un scaun cu rotile, au fost ucisi amandoi cand un obuz le-a lovit apartamentul. Stiu acum ca si alti enoriasi de-ai nostri au murit. (…)

Patriarhul Kirill a binecuvantat armata rusa si razboiul. Nu doar el, ci majoritatea preotilor din Patriarhia Moscovei, printre care si preoti cu origini ucrainene. Am fost socat.

Cand ii aud spunand ca ne protejeaza pe noi sau ca duc nu stiu ce razboi sfant ma gandesc ca fie sunt orbi, fie nu il slujesc pe Dumnezeu, ci pe diavol. Traiam in pace pana cand au venit ei. Insa departe de a ne proteja, ei ne-au bombardat, ne-au torturat si ne-au ucis”, a spus preotul pentru BBC.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: