Marturia terifianta a unui preot crestin rapit de jihadisti: „Mi-au scos dintii cu ciocanul”

externe

Un preot crestin irakian, rapit si torturat de teroristii Al-Qaeda, povesteste clipele terifiante prin care a trecut, remarcand, totodata, ca este imposibil sa fii crestin in Irak.

Parinte Douglas Bazi si-a vazut biserica aruncata in aer, dupa care jihadistii i-au scos dintii cu un ciocan. In final, i-au rupt nasul si l-au impuscat in picior, noteaza Express.

Parintele, care a stat noua zile in captivitate, povesteste si despre persecutarea continua a crestinilor din Irak de catre ISIS. Populatia crestina a fost decimata, ajungand la 200.000 de persoane in ziua de azi, fata de doua milioane in 2003.

Preotul, care isi tinea predicile in Bagdad, a spus intr-un discurs intr-o biserica din California ca „a fi crestin in Irak este o misiune imposibila”.

„Chiar si asa, nu mai sunt surprins cand ei imi ataca oamenii. Sunt surprins cum de oamenii mei inca mai exista”, a spus preotul. Preotul Bazi a fost capturat si torturat timp de noua zile in 2006.

„Mi-au distrus masina, mi-au aruncat biserica in aer si apoi m-au impuscat in picior. Glontul este inca acolo. Mi-au spart nasul si mi-au scos dintii cu ciocanul”, a spus preotul

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: