Marturie in procesul 10 August, jandarmii se considera victime: „Nu mai pot sa dorm noaptea, parintii mei s-au imbolnavit”

news

Malin Bot relateaza ce declara jandarmii in fata instantei in care sunt judecati huliganii care au agresat jandarmi in timpul evenimentelor din 10 august 2018. Acestia spun ca nu isi aduc aminte ca protestatarii pasnici au fost gazati.

„Un jandarm sustine in fata instantei ca, dupa 10 august 2018: ‘Nu mai pot sa dorm noaptea, parintii mei s-au imbolnavit si fetitele ma intreaba unde merg, cand merg la munca’. Evident, din cauza ‘protestatarilor agresivi’…

O spune cu tonul unui elev care a invatat prost o poezie.

Intrebat daca in Piata Victoriei, acolo unde a dat cu gaze Jandarmeria, a vazut copiii gazati, mamele cu bebelusi si bunicii cu nepotei de mana, jandarmul a raspuns sec: ‘Nu imi aduc aminte'”, relateaza Malin Bot.

„Nu am primit ordin de evacuare a pietei si daca exista, nu puteam sa il aud pentru ca era descarcat acumulatorul de la statie”, a fost o alta relatare ireala a unui jandarm.

Un alt jandarm a spus va a simtit o „instabilitate familiala generata de faptul ca trebuie sa ma prezint la acest protest si timpul petrecut cu copiii s-a diminuat. Mama este afectata. Copiilor li se spunea la scoala, de catre colegi, ca eu sunt jandarmul de la televizor…”.

Alte declaratii ale jandarmilor:

– In afara de sticlele incendiare, zburau obiecte necunoscute care faceau scantei la contactul cu solul.

– In privinta tunurilor cu apa stiu ca a fost folosita apa doar la stingerea incendiilor

– Nu ne-a dat nimeni ordin, nu lua nimeni decizii. Aveam misiunea sa mergem inainte. Nu era nimeni din terasament in pozitia sa ia decizii

Mai mult despre:

Comentarii: