externe

Marturie infioratoare a unei eleve de 11 ani care a supravietuit atacului din Texas: S-a uns cu sangele unui coleg si s-a prefacut ca e moarta

O eleva de 11 ani, supravietuitoare a masacrului de la scoala din Uvalde, Texas, a spus ca s-a uns cu sange si s-a prefacut moarta pentru a scapa de atacatorul care i-a ucis colegii si profesorii.

Intr-o marturie la canalul CNN, nefilmata si fara citat direct, Miah Cerrillo a explicat ca a folosit telefonul mobil profesoarei ucise pentru a suna politia.

Aceasta este prima marturie cunoscuta a unui supravietuitor al celui mai sangeros atac dintr-o scoala din istoria Texasului. Adolescentul de 18 ani a intrat aici si a ucis 19 copii si doua profesoare, inainte de a fi si el ucis de politisti.

Miah a povestit ca in acea dimineata, ea si colegii ei se uitau la desenul animat „Lilo si Stitch” cand cele doua profesoare, Eva Mireles si Irma Garcia, au aflat ca in scoala era un atacator. Una dintre ele, spune copila, a incercat sa inchida usa clasei, dar atacatorul, Salvador Ramos, era deja acolo. Totul s-a intamplat foarte repede, a spus ea, el s-a uitat la profesoara, i-a spus „noapte buna” si apoi a impuscat-o, inainte de a-i omori colega si apoi niste elevi. Miah a fost ranita la umar si la cap de schije. Apoi, continua eleva, atacatorul a deschis o usa care duce la o a doua clasa. A auzit impuscaturi, tipete. Salvador Ramos a pus apoi „muzica trista” in difuzoarele scolii.

Cu telefonul unei profesoarei moarte, fetita si un prieten au sunat la politie si au rugat politia sa intervina: „Veniti, va rugam… avem o problema”. Inspaimantata de o intoarcere a atacatorului,  impreuna cu alti cativa elevi supravietuitori, ea spune ca si-a inmuiat mainile in sangele unui coleg, al carui cadavru era langa ea, s-a uns cu sange pe tot corpul si s-a prefacut la randul ei ca e moarta.

Ea a crezut atunci ca politia inca nu a ajuns la fata locului. Mai tarziu, isi aminteste ea la postul american, a auzit politia sosind. Miah a continuat, in lacrimi, spunand ca nu poate intelege de ce politia nu a venit sa-i salveze. Ea a spus pentru CNN ca este prea speriata pentru a vorbi in fata camerei, dar a vrut ca oamenii sa stie ce s-a intamplat in acea clasa. De atunci i-au cazut smocuri de par din cap. Parintii sai au lansat o licitatie online pentru a-i finanta ingrijirea medicala si psihologica.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Cinci ciudatenii stridente ale atacului de la Moscova: „Versiunea oficiala a autoritatilor ruse nu are nicio credibilitate”

Nexta, publicatie de limba rusa independenta, a scos in evidenta cinci ciudatenii evidente in legatura…

48 de minute ago

Firea, iritata la Antena 3: „Este incredibil ca Nicusor Dan are un procent atat de mare. Voi munci de 10 ori mai mult”

Gabriela Firea si-a facut din nou aparitia la Antena 3, post controlat de protectorul ei…

5 ore ago

PSD si-a gasit candidat la Constanta: „Am facut bani mai cu bisnita, mai cu camata, mai cu stanga, mai cu dreapta”. Este prietenul interlopului Dinicu (Ferma Dacilor)

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la…

14 ore ago

Doua grupuri de elevi de la acelasi liceu din Arad s-au incaierat pe strada. Un adolescent a ajuns la spital

Mai multi elevi de la un liceu din Arad s-au luat la bataie, miercuri, pe…

13 ore ago