Marturii de necrezut in procesul lui Tariceanu, seful Senatului a patronat un sistem mafiot: „Ni s-a spus: ‘Veti fi zdrobiti’. A fost un cosmar”. Voiculescu apare si el

news

Lia A Romaniei a declarat luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca Remus Truica i-a spus ca are legaturi la judecatori si politicieni, printre care si fostul premier Calin Popescu-Tariceanu, iar omul de afaceri ar fi amenintat-o cu „jihadul” in legatura cu demersurile de retrocedare a Fermei Baneasa si a Padurii Snagov.

Lia A Romaniei a fost audiata, luni, in calitate de martor, in dosarul in care presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, este judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

Ea a relatat ca, in contextul demersurilor facute de sotul ei, Paul Al Romaniei, pentru retrocedarea a doua proprietati, respectiv Ferma Baneasa si Padurea Snagov, omul de afaceri Remus Truica le-a facut legatura cu SCA Tuca, Zbarcea si Asociatii.

„El ne-spus ca nu mai este interesat de politica, ci de afaceri si ca isi dedica intregul timp pentru a face bani. Am verificat afacerile lui in domeniul imobiliar. Avea multe afaceri. Nu sunt rusinata sa recunosc, el trebuia sa finanteze obtinerea bunurilor. Sotul meu nu dispunea de resursele financiare necesare in procedura de restituire a Fermei Baneasa si a Padurii Snagov. Truica a fost cel care a spus ca ne va finanta demersul si ca firma de avocatura este corecta si intelege complexitatea demersului. De proceduri urmau sa se ocupe 14 avocati, condusi de avocatul Robert Rosu”, a sustinut Lia A Romaniei, citata de Agerpres.

Lia A Romaniei a relatat ca, la un moment dat, a mers la o intalnire la sediul casei de avocatura Tuca, Zbarcea si Asociatii, unde a vazut-o pe Ioana Tariceanu, la acea vreme sotia lui Calin Popescu-Tariceanu.

„Am fost cu sotul meu la casa de avocatura, pentru a discuta despre relatia client-avocat, in legatura cu demersul judiciar pentru retrocedare, ocazie cu care am vazut-o pe sotia de la acea data a lui Tariceanu. Am retinut ca era imbracata casual, ceea ce nu era in tiparele acesteia, eu observand la televizor ca doamna se imbraca elegant. In acest context, l-am intrebat pe avocatul Robert Rosu daca doamna Tariceanu este clienta a casei de avocatura, iar raspunsul acestuia a fost ca nu am vazut-o pe doamna Tariceanu, nu este ea. ‘De ce va jucati?’, i-am zis avocatului. Imi amintesc ca i-am spus avocatului ca pot merge sa i-o arat pe acea doamna. Am fost foarte suparata. I-am spus ca nu vrem politiceni”, a precizat Lia A Romaniei.

Raspunzand unei intrebari, a spus ca, la o alta intalnire de la casa de avocatura, au fost amenintati de Remus Truica, acesta invocand numele lui Calin Popescu-Tariceanu si Adrian Nastase.

„Spre sfarsitul relatiei cu casa de avocatura, sotul meu a refuzat sa mai semneze. Erau contracte de 60 de pagini, numai despre proprietati. Avocatul Robert Rosu i-a spus sotului meu ca nu mai avem proprietatea din Snagov, deoarece Remus Truica a vandut-o, fara sa-i dea sotului meu procentul stabilit in contract. Cred ca avocatul Robert Rosu a folosit cuvantul furat. Era vorba de 100.000 euro. A doua zi am avut o intalnire in sala de conferinte de la SCA Tuca, Zbarcea, unde au participat Remus Truica, Robert Rosu, sotul meu si eu. Sotul meu era nemultumit ca nu primisem niciun ban. I-am intrebat: ‘De ce ne-ati jefuit?’. Truica l-a intrebat pe sotul meu: ‘Credeti ca avocatul Rosu este avocatul vostru?’. Nu a fost niciodata avocatul vostru’. In cadrul discutiilor, Truica a repetat ca avocatul Rosu nu a reprezentat interesele sotului meu in ceea ce priveste procedurile de retrocedare si a facut referiri la fostul premier Adrian Nastase si Calin Popescu-Tariceanu. Truica ne-a zis: ‘Veti fi zdrobiti’. Truica i-a spus sotului meu sa nu i se mai impotriveasca, pentru ca are legaturi cu judecatori care dadeau proprietati, politicieni si cu premierul de la acea vreme, Calin Popescu-Tariceanu (…) A fost un cosmar. Era finalul conversatiei”, a mai povestit ea in sala de judecata.

Lia A Romaniei a relatat ca ea si sotul ei au primit amenintari si de la o alta persoana care avea legaturi cu Remus Truica, cu numele Lucian Mateescu, despre care a aflat apoi ca lucra pentru Dan Voiculescu. Audierea ei s-a facut in limba engleza, cu ajutorul unui translator.

Tot la acest termen, Remus Truica a fost audiat in calitate de martor, insa el a negat acuzatiile pe care i le-a adus Lia A Romaniei.

„Trebuie sa cunoasteti si personalitatea celor doi. Oricati bani le-ar da cineva, nu i-ar multumi”, le-a spus Truica judecatorilor.

Procesul continua cu audierea lui Paul Al Romaniei.

Calin Popescu-Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA pe 7 iulie 2016 pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

Conform DNA, in cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Tariceanu a facut, sub juramant, la data de 15 aprilie 2016, declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.

Procurorii afirma ca Tariceanu a sustinut in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), despre implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare si nici despre actele de vanzare-cumparare vizand aceste bunuri.

Tariceanu este acuzat ca a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie despre relatia cu inculpatii Tal Silberstein, Dan Andronic si Remus Truica, despre intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: