Marturisirea lui Ponta: Cea mai mare GRESEALA care i-a adus infrangerea la prezidentiale. Si-a schimbat atitudinea?

politica

La scurt timp dupa infrangerea din alegerile prezidentiale, pe 8 decembrie, Victor Ponta a dat un interviu la realitatea.net in care a detaliat greselile sale din campanie. Printre acestea, el a mentionat si cea mai mare eroare pe care a facut-o in campanie. Promitea atunci ca isi schimba atitudinea, insa acum vedem ca au fost doar minciuni.

In acest zile sunt la moda cartile de amintiri ale politicienilor. Iohannis si-a lansat cartea despre campania electorala, „Primul pas”, din partea contracandidatului sau nu se aude nimic in acest sens. Insa, la scurt timp dupa alegeri, a dat un interviu in care a detaliat greselile din campanie si cum are de gand sa se comporte in viitor, un interviu care a fost prea repede trecut cu vederea.

Foarte spasit, Victor Ponta isi reprosa atunci „aroganta” din campanie.”Am fost arogant in campanie. M-am gandit de multe ori la demisie dupa alegeri”, spunea atunci premierul. Intrebat despre atitudinea fata de Iohannis, din dezbaterea de la Realitatea TV, cand a spus ca acesta era „umil” on biroul sau, Ponta a declarat ca aceasta a fost cea mai mare greseala a sa.

C.R.: Au fost momente in campanie in care ati semanat cu Traian Basescu. Replica din dezbaterea prezidentiala cand i-ati spus lui Iohannis ca era umil in biroul dumneavoastra, ca a fost un pisicut. Apoi e povestea cu jurnalistul pe care l-ati facut ofiter-acoperit (n.red., Rares Bogdan).

VICTOR PONTA: Cred ca am stat prea mult in apropierea lui si acum trebuie sa ma dezintoxic si eu.

C.R.: Dar ce a fost replica data lui Iohannis?

VICTOR PONTA: Am regretat-o nu dupa emisiune, ci atunci imediat. E o tensiune in acele dezbateri plus ca stiam ca sunt pe terenul adversarului. Am facut greseli, iar aceea a fost cea mai mare.

Daca fata de Iohannis a renuntat la aroganta, Victor Ponta continuat sa aiba aceeasi atitudine jignitoare fata de jurnalistii critici. Ziaristi de la hotnews.ro si ziare.com au fost deseori in perioada recenta acuzati ca sunt „acoperiti” sau ca primesc ordine de la o „unitate” nenominalizata.

In acelasi interviu, Ponta spunea ca nu va mai merge in vacante la Miami, ci la Neptun. „Sa spun ca nu-mi place sa ma duc cu copiii in vacanta si cu Daciana, ar fi o minciuna. Ne ducem la Neptun, nu la Miami”. Cu toate acestea, in prima vacanta pe care a avut-o in acest an, Victor Ponta nu a mers in vreo zona din Romania, ci tot in Statele Unite. Nu la Miami, ci la New York.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: