Masacrul continua. Primarul Firea a bagat DRUJBELE si in Parcul Herastrau, copaci sanatosi sunt macelariti

news

Dupa parcurile IOR si Cismigiu, drujbele au intrat acum si in frumosul Parc Herastrau. Taierile au loc dupa ce primarul Gabriela Firea a cerut toaletarea de urgenta a copacilor. 

In aceasta dimneata, bucurestenii au putut vedea remorci pline cu trunchiurile unor copaci in preajma Parcului Herastrau. Din imagini se vede limpede ca acesti copaci erau sanatosi.

copaci2

Si in alte locuri au loc taieri masive. In Parcul IOR si in Cismigiu au fost taiati copaci seculari.

IOR

parc3

Cismigiu

parc cismigiu3

Citeste si: ALARMA. Primarul Firea face MACEL in parcurile Capitalei. Copaci SECULARI sunt pusi la pamant

Potrivit legii nr.88/2014, copaci nu pot fi taiati fara avizul agentiilor de protectia mediului. „Deciziile luate la nivelul administratiilor publice locale de taiere a arborilor sanatosi din spatiile verzi, astfel cum sunt definite la art. 3, aflate pe terenurile din zonele urbane, se pun in aplicare numai dupa obtinerea avizului emis de agentiile judetene pentru protectia mediului, respectiv a municipiului Bucuresti”, spune legea.

Actiunile au loc in conditiile in care specialistii au avertizat deja ca toaletarea copacilor in timpul verii va duce la moartea acestora.

„In sezonul cald, taierile pe care profesionistii le recomanda a fi aplicate arborilor sunt doar cele care au ca scop indepartarea ramurilor uscate.

Mai mult, in cazul in care nu sunt luate masuri de schimbare a acestei abordari neprofesioniste, pe viitor am putea asista la o inmultire si la o agravare a problemelor de acest fel. Taierile realizate in sezonul cald, care reduc semnificativ coroana arborelui in momentul in care acesta este in plina vegetatie, micsoreaza drastic capacitatea de hranire a plantei. Fara hrana necesara furnizata de coroana, parti din radacina mor, lasand astfel arborele fara capacitatea optima de ancorare si de absorbtie a substantelor nutritive din sol.

In general, pierderile de la nivelul radacinii sunt echivalente cu volumul din coroana care a fost indepartat din coroana. Prin disparitia sistemului de sustinere, constituit de radacina, arborele devine in sine un pericol, oricand existand posibilitatea ca acesta sa fie doborat de vant, spre exemplu”, a explicat dr. peisagist Diana Culescu, presedintele Asociatiei Peisagistilor din Romania – AsoP.

Aceasta spune ca daca arborii sunt toaletati si ramane doar trunchiul, acestia sunt condamnati la moarte.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: