Masca devine obligatorie in Spania si in spatiile publice. Inclusiv copiii trebuie sa poarte masca

externe

Purtatul mastii va fi obligatoriu de joi in Spania incepand de la sase ani pe strada sau in locurile publice precum magazine atunci cand nu poate fi respectata distanta sociala, releva un decret publicat miercuri si citat de AFP, anunta Agerpres.

„Folosirea mastii va fi obligatorie pe strada, in spatiile in aer liber si in orice loc inchis de utilitate publica (…) atunci cand nu este posibil sa se mentina o distanta de securitate de cel putin doi metri”, se arata in text.

Dispozitia vizeaza persoanele „cu varsta de cel putin sase ani”, adauga decretul. Persoanele care au dificultati respiratorii sau cele care pot justifica alte situatii „de necesitate sau de forta majora” vor fi exceptate.

Textul nu precizeaza insa sanctiunile aplicate in cazul nerespectarii dispozitiei.

De la 4 mai, persoanele care folosesc transportul public sunt deja obligate sa poarte masca.

Decizia de a extinde purtatul mastii a fost luata in acord cu toate institutiile responsabile de sanatate publica din regiunile spaniole.

Spania, una din cele mai afectate tari din lume, cu aproape 28.000 de morti, a inceput o relaxare progresiva si extrem de prudenta, de la care raman inca excluse regiunea Madrid, Barcelona si o mare parte din regiunea Castilia si Leon, la nord de capitala.

Transmiterea noului coronavirus a incetinit simtitor, conform autoritatilor, care au impus la mijlocul lunii martie unele dintre cele mai stricte masuri de izolare din lume. Marti, numarul mortilor a ramas sub pragul de 100 pentru a treia zi consecutiv.

Mai mult despre: ,

Comentarii: