Masca FFP2 devine obligatorie in Austria pentru toate persoanele de peste 14 ani: „Este nevoie de o protectie mai buna”

news

Austriecii au inlocuit luni mastile faciale de panza cu masti de protectie de tip FFP2, devenite de acum obligatorii pentru cei cu varste de peste 14 ani in mijloacele de transport, magazine, locurile de prestare a serviciilor si cabinetele medicale, relateaza France Presse, citata de Agerpres.

‘Aceasta este necesar din cauza variantelor (mai contagioase) ale coronavirusului, este nevoie de o protectie mai buna’, a apreciat Hannah Zugner, o graficiana de 24 de ani. ‘Daca toata lumea va respecta regulile, cred ca situatia se va schimba, mai ales cand vor ajunge vaccinurile’, spune ea.

Punerea in aplicare a acestei noi masuri, putin raspandita in Europa, nu suscita dezbateri reale in tara, iar autoritatile ‘de reglementare asigura ca mastile sunt vandute la costul de productie’ (adica 59 de eurocenti bucata), comenteaza o alta intervievata de AFP la Viena.

De acum in Austria este necesara purtarea acestor masti, considerate ca avand o filtrare mai eficienta – blocheaza 94% din aerosoli – in autobuze, tramvaie, trenuri si metrou. Masura se aplica si in supermarketuri si in locurile de prestari servicii cum ar fi atelierele de reparatii auto sau cabinetele medicale.

Profesorii, lucratorii in depozite, precum si functionarii din serviciul public aflati in contact cu populatia trebuie de asemenea sa respecte aceasta regula la locul de munca, cu exceptia cazului in care pot mentine distanta de doi metri.

Femeile insarcinate si persoanele care prezinta contraindicatii medicale sunt exceptate, la fel ca personalul care accepta sa faca teste regulate pentru detectarea coronavirusului.

In pofida celei de-a treia carantine intrate in vigoare dupa Craciun si prelungita pana cel putin la 8 februarie, numarul infectiilor practic nu scade in aceasta tara de 8,9 milioane de locuitori.

Noile contaminari zilnice se situeaza in jurul a 130 la 100.000 de locuitori. Or, guvernul si-a stabilit ca obiectiv in acest sens ca numarul de infectii sa nu depaseasca 50 la 100.000.

Scolile, muzeele, salile de sport, salile de cinema si magazinele neesentiale sunt in prezent inchise, iar locuitorii sunt indemnati sa-si limiteze cat mai mult contactele.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: