Masca obligatorie in spatiile publice si in judetul Iasi: „E o masura pe care o luam pentru o perioada limitata de timp”

news

Membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi au decis, joi dupa-amiaza, ca in perioada 1 – 14 august sa se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie pentru toate persoanele prezente in spatiile publice deschise, de pe intreg teritoriul judetului.

Potrivit prefectului Marian Grigoras, se excepteaza de la aceasta masura persoanele care desfasoara activitati fizice intense sau in conditii de munca solicitante, precum temperaturi ridicate, umiditate crescuta, si copiii cu varsta mai mica de 5 ani, informeaza Agerpres.

El a precizat ca respectarea aplicarii masurii adoptate va fi urmarita de reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne, Politiei Locale si ai Directiei de Sanatate Publica Iasi.

„In urma analizei facute de autoritatile publice cu atributii in domeniu, care monitorizeaza indicatorii ce descriu cel mai bine evolutia raspandirii infectiei cu SARS-CoV-2 la nivelul judetului Iasi, s-a considerat necesara adoptarea acestei decizii mai ferme si fara echivoc, astfel incat sa putem sprijini mediul sanitar in efortul sau de a gestiona epidemia de COVID-19. E o masura pe care o luam pentru o perioada limitata de timp, perioada la capatul careia speram sa vedem efecte in imbunatatirea indicatorilor monitorizati.

Facem un apel la cetatenii judetului Iasi sa sprijine autoritatile publice in efortul lor de a salva cat mai multe vieti ale conationalilor nostri. Nu avem de facut decat sa purtam masca, sa ne spalam cat mai des pe maini si sa fim atenti la distantarea fizica dintre persoane”, a declarat prefectul judetului Iasi, Marian Grigoras.

Mai mult despre:

Comentarii: