news

Mascatii au actionat in forta si in Covasna, in Sfantu-Gheorghe. Politisti amenintati cu toporul si cu cutitele

Doua persoane din municipiul Sfantu Gheorghe, care au organizat o petrecere cu peste 30 de persoane, au fost retinute pentru 24 de ore pentru ultraj si tulburarea linistii publice dupa ce au amenintat cu cutite politistii veniti la fata locului, informeaza Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Covasna.

Potrivit sursei citate, pentru aplanarea situatiei si restabilirea ordinii a fost necesara si interventia trupelor Serviciului de Actiuni Speciale.

Reprezentantii IPJ Covasna precizeaza, intr-un comunicat de presa remis marti Agerpres, ca politistii din Sfantu Gheorghe au fost sesizati luni dupa-amiaza, printr-un apel la 112, ca intr-un imobil situat pe strada Canepei se afla mai multe persoane care participa la o petrecere, iar cele doua echipe de interventie formate din 3 politisti si 3 jandarmi, care s-au deplasat la fata locului au fost intampinate cu ostilitate de catre proprietarul imobilului, care se afla intr-o „vadita stare de ebrietate”.

„Barbatul a proferat amenintari fortelor de ordine, agitand in aer un topor, amenintand in mod repetat fortele de ordine cu acte de violenta si cu moartea. In tot acest timp, barbatul era insotit de fiii sai, doi tineri, in varsta de 17 ani si de 20 ani, care aveau asupra lor cutite. Barbatul a fost introdus cu forta in casa de catre ceilalti participanti la petrecere, insa, la scurt timp, acesta a iesit din imobil, avand in mana un cutit, cu care a continuat amenintarile la adresa politistilor si jandarmilor.

La fata locului au sosit in sprijin mai multe echipaje de interventie, printre care si un echipaj al Serviciului de Actiuni Speciale, care au procedat la aplanarea situatiei si au extras barbatul din grup, conducandu-l la sediul Politiei Municipiului Sfantu Gheorghe. Dupa extragerea individului din grup, mai multe persoane au aruncat cu pietre in directia politistilor si jandarmilor si au agitat in aer obiecte contondente, proferand amenintari cu acte de violenta la adresa echipajelor de interventie. Barbatul de 41de ani si fiul acestuia de 20 de ani au fost retinuti pentru o perioada de 24 de ore”, se arata in comunicat.

Cercetarile sunt efectuate de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sfantu Gheorghe, sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul presedinte al R. Moldova, Igor Dodon, pozeaza drept pacifist si „trage sfori” spre Rusia si China

Liderul prorus al celui mai mare partid de opozitie din Republica Moldova, Igor Dodon, a…

3 ore ago

Lituania considera ca Ucraina are dreptul sa atace si tinte din Belarus, daca Rusia plaseaza acolo „obiective militare valide”

Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, considera ca, daca Rusia plaseaza obiective militare valide in…

7 ore ago

A fost ucis in puscarie cel mai mare criminal in serie din Canada. El era vinovat pentru moartea a peste 50 de femei

Robert Pickton, cel mai mare criminal in serie din istoria Canadei si care este considerat…

3 ore ago

Grecia prezinta din nou cazul privind returnarea sculpturilor din Partenon de catre British Museum in fata unui comitet al UNESCO

Grecia si-a prezentat cazul privind returnarea sculpturilor Partenonului la o sesiune a unui comitet UNESCO…

7 ore ago

Cateva sute de ieseni au protestat pentru Codrii Iasilor: „Nu vrem sa fie confiscat acest mars de nimeni”

O manifestatie mai putin intalnita in zilele de azi in Romania a avut loc la…

4 ore ago