news

Mascatii au intrat puternic, noua retineri in cartierul Micro 6 din Hunedoara. Acum s-au cumintit

Politistii si procurorul de caz vor stabili, duminica, masurile legale care se impun dupa incidentele violente care au avut loc, sambata dupa-amiaza, intr-un cartier din municipiul Hunedoara, oamenii legii fiind atacati cu pietre, iar doua masini ale politiei fiind avariate de o parte dintre cei prezenti in zona.

UPDATE „Patru dintre barbatii condusi ieri (sambata n.red.) la sediul Politiei Municipiului Hunedoara au fost retinuti preventiv. Acestia urmeaza a fi prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul comiterii infractiunilor de ultraj, distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice”, a informat, duminica, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Nitu.

Noua persoane au fost conduse la audieri la sediul Politiei Hunedoara, in cauza fiind deschis un dosar penal pentru ultraj, distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice.

„In cursul acestei dimineti se vor dispune, impreuna cu procurorul de caz, masurile legale ce vor fi luate, in continuare, in acest caz. Pana in momentul de fata, noua persoane au fost conduse la sediul Politiei Municipiului Hunedoara pentru audieri in cadrul dosarului penal constituit pentru comiterea infractiunilor de ultraj, distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice. In functie de participatia fiecaruia la comiterea faptelor, vor fi dispuse masuri legale. Ancheta va continua in acest caz, in vederea luarii de masuri fata de toti cei implicati”, a informat duminica purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Nitu.

In cartierul din Hunedoara unde au avut loc incidentele erau prezente, in continuare, duminica, dispozitive de ordine publica formate din politisti si jandarmi, fara sa mai fie inregistrate incidente.

Evenimentele de la Hunedoara au avut loc sambata dupa-amiaza dupa ce, in timpul unui raid efectuat de politisti, un barbat aflat sub influenta alcoolului a devenit recalcitrant, iar mai multi locuitori din zona s-au manifestat violent la adresa fortelor de ordine.

„In timp ce verificau respectarea prevederilor ordonantelor militare, echipajele de politie au identificat o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevazute de lege si, mai mult decat atat, era recalcitranta. Imediat dupa acest moment, politistii au fost atacati cu pietre si alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude si cunoscuti ai barbatului care era legitimat de politie”, a aratat, sambata, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara.

Doua masini de politie au fost avariate cu pietre de catre o parte dintre locuitorii cartierului, pe imaginile distribuite pe retelele de socializare observandu-se cum politistilor li se adreseaza cuvinte jignitoare. De asemenea, un barbat loveste cu cotul in geamul unei masini de politie care are oglinda laterala smulsa.

Pentru restabilirea calmului, in zona au intervenit politisti, jandarmi si luptatori ai serviciului special.

Toate persoanele din acea zona s-au retras in locuinte, sambata seara, si situatia a revenit la normal.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

7 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

10 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

10 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

10 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

10 ore ago