Masina unui „tradator” ucrainean a explodat la Moscova. Acesta a fost ofiter al serviciilor secrete de la Kiev – Video

externe

Tradator Ucraina

O Toyota Land Cruiser a explodat vineri dupa-amiaza in nordul Moscovei, a anuntat presa rusa de stat, citand echipele de interventie. Explozia ar fi fost provocata de un dispozitiv neidentificat aflat sub vehicul.

Potrivit mai multor canale rusesti de pe Telegram, citate de Meduza, vehiculul apartine lui Vasili Prozorov, un fost oficial al Serviciului National de Securitate ucrainean (SBU), care locuieste la Moscova de mai multi ani.

Canalul Shot a relatat ca explozia a avut loc imediat dupa ce soferul masinii a pornit motorul. Potrivit canalului Mash, soferul a fost spitalizat cu rani la picior. Se pare ca mai multe alte masini au fost, de asemenea, avariate de explozie.

Comitetul rus de ancheta a deschis un dosar penal in legatura cu incidentul. Potrivit canalului Telegram 112, cazul este investigat ca fiind o tentativa de asasinat.

Vasili Prozorov a lucrat pentru SBU ucrainean pana in 2018. Intr-o conferinta de presa din 2019 la Moscova, el a declarat ca a colaborat cu Rusia „din motive ideologice” din aprilie 2014 pana la plecarea sa din agentie.

In cadrul aceluiasi eveniment, el a acuzat autoritatile ucrainene ca sunt responsabile de doborarea zborului MH17 al Malaysia Airlines in 2014. (Doi cetateni rusi si un cetatean ucrainean care au condus fortele separatiste sustinute de Rusia au fost gasiti vinovati de doborarea avionului de catre un tribunal olandez in 2022).

SBU a declarat ca l-a concediat pe Prozorov „pentru conduita profesionala necorespunzatoare”, inclusiv „consumul sistematic de alcool la locul de munca”. Agentia l-a numit pe fostul ofiter un tradator si un mincinos.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: