Masivul Tampa din Brasov va avea o poteca a FLUTURILOR de vara

news

Zilele Ariei Protejate Muntele Tampa aduc anul acesta o poteca tematica dedicata fluturilor. Aceasta va fi amenajata pe portiuni ale traseelor turistice.

Reprezentantii Agentiei Metropolitane Brasov, custodele ariei protejate, au declarat intr-o conferinta de presa, ca poteca fluturilor va fi inaugurata in luna iulie, scrie newsbv.ro. Aceasta va avea forma unui future pentru a fi recunoscuta mai usor si va pleca de la Bastionul Tesatorilor, pe un traseu de cateva sute de metri, pana in Saua Tampei.

In aria protejata Muntele Tampa traiesc 980 de specii de fluturi, din cele 4.000 aflate in toata tara. Pe traseul potecii vor fi amplasate puncte de informare, create puncte de observare tip popas si difuzate materiale informative si de promovare a biodiversitatii. La telecabina de urcare pe Muntele Tampa va fi amenajat un punct de informare video unde se vor derula imagini si informatii cu privire la trasee.

Tampa, varful care strajuieste intinderea Brasovului, este un adevarat brand al orasului. La inceputul secolului al XX-lea, in urma unor incendii, muntele a fost despadurit aproape in totalitate, acesta fiind refacut de localnicii care au carat pamant in cosuri si au replantat copacii. Este singura rezervatie peisagistica din Romania ce se intinde pe o suprafata de 150 de hectare. De asemenea, Muntele Tampa este arie protejata si face parte din Situl Natura 2000.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: