Masura dura. Guvernul Ciuca vrea „retragerea dreptului de libera practica pentru 6 luni a medicilor care se exprima in spatiul public impotriva vaccinarii”

politica

Guvernul propus de PNL si UDMR sub conducerea lui Nicolae Ciuca sustine, in programul de guvernare depus sambata la Parlament, retragerea dreptului de libera practica, pentru jumatate de an, acelor medici care exprima in spatiul public idei anti-vaccinare.

Programul de guvernare propus de PNL si UDMR prevede, la subcapitolul „Gestionarea urgentei pandemice”, mai multe masuri, unele aflate deja in implementare. Printre masurile propuse se regaseste accelerarea campaniei de comunicare, „cu comunicatori credibili din lumea medicala si alti comunicatori credibili care sa aiba expunere mare atat in mediul rural, cat si urban”.

La acest subcapitol, in programul de guvernare se arata: „Sustinem retragerea dreptului de libera practica pentru 6 luni a medicilor care se exprima in spatiul public impotriva vaccinarii”.

Alte masuri propuse vizeaza oprirea lantului de transmisie a virusului si incetinirea transmiterii intra-comunitare, implicarea oricarui medic cu drept de libera practica intr-un program de tratament national la domiciliu pentru formele usoare si medii sau folosirea pe scara larga a certificatului digital Covid, informeaza news.ro.

Programul de guvernare mai prevede „refacerea unor spitale non-Covid 19 la nivel national cu referire la unele spitale universitare, unele institute de oncologie, de boli cardiovasculare, de pediatrie, de dializa, dar si cresterea capacitatii de raspuns a Romaniei la SARS CoV-2 prin sustinerea productiei locale de medicamente necesare in acest context (antivirale, anticoagulante, medicamente inovative”.

Mai mult despre:

Comentarii: