Masura luata de o tara UE: FIECARE cetatean va avea minim 800 de euro pe luna de la stat

externe

Finlanda vrea sa renunte la toate ajutoarele sociale pe care le ofera in prezent, acestea urmand a fi inlocuite cu un venit minim garantat de 800 de euro. Un sondaj realizat de Institulul Finlandez de Asigurare Sociala arata ca 69% din populatie este de acord cu acest plan de venit minim garantat, informeaza ziarul Independent.

Primul ministru al Finlandei a declarat: „Pentru mine un venit minim garantat inseamna simplificarea sistemului de protectie sociala.”

Planul presupune acordarea unei sume netaxabile de 800 de euro fiecarui cetatean finlandez, in fiecare luna, ceea ce, potrivit Bloomberg, ar costa guvernul 52,2 miliarde de euro pe an.

Masura se doreste a fi de a incuraja oamenii fara locuri de munca sa accepte si slujbe temporare, in prezent, multi someri castigand mai putini bani daca ar accepta astfel de slujbe, pentru ca ar pierde ajutoarele sociale generoase aordate de guvernul finlandez. Peste 10% dintre finlandezii apti de munca sunt in prezent someri, iar procentul creste la 22,7% in cazul tinerilor.

Guvernul finlandez va analiza planul, urmand ca decizia sa fie luata in luna noiembrie, 2016.

Olanda incearca deja implementarea unui asemenea plan, orasul Utrecht fiind ales pentru un proiect pilot incepand cu anul viitor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: