externe

Masuri de securitate fara precedent, luate in Kosovo inaintea meciului de fotbal pe care echipa Israelului il va juca aici

In timp ce fotbalistii israelieni se pregatesc sa joace maine cu Kosovo intr-un meci de calificare la Euro 2024 – primul lor meci international de cand a izbucnit razboiul in tara, in octombrie – politia din Pristina este in alerta dupa o serie de postari pe retelele de socializare care cer anularea meciului.

Desi marea majoritate a cetatenilor kosovari sunt musulmani, Kosovo se considera cel mai pro-american stat din lume si adera ferm la politica externa a celui mai important aliat al sau.

Cu toate acestea, dupa ce zeci de mesaje care criticau campania militara a Israelului in Gaza au inceput sa circule pe retelele de socializare sub hashtag-ul #BabyKillersAreNotWelcomedHere, politia kosovara a declarat presei locale ca a „sporit masurile de securitate” pentru ca meciul „sa se desfasoare la fel de bine ca si alte evenimente sportive”.

Potrivit cotidianului The Times of Israel, autoritatile kosovare au anuntat deja ca fiecare dintre cele 14.000 de bilete puse in vanzare pentru meciul de duminica va fi personalizat si doar fanii care vor prezenta atat biletele, cat si cartile de identitate vor putea intra pe stadionul Fadil Vokrri.

Federatia de Fotbal din Kosovo (FFK) a recunoscut ca a luat in considerare organizarea meciului pe un stadion gol din motive de securitate. „Dupa intalnirea cu UEFA, s-a luat decizia de a juca meciul cu spectatori”, a declarat Agim Ademi, presedintele FFK, pentru presa locala.

El adauga ca vor fi luate toate masurile prevazute de regulamentul UEFA, astfel incat meciul sa nu fie urmat de un eventual incident.

Meciul trebuia sa aiba loc initial pe 15 octombrie, dar a fost amanat dupa ce luptatorii Hamas au trecut granita cu Israelul pe 7 octombrie, ucigand 1.200 de persoane, majoritatea civili, si luand aproximativ 240 de ostatici.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Recent Posts

Kremlinul anunta ca exista discutii privind un posibil schimb de prizonieri care l-ar viza pe jurnalistul WSJ, Evan Gerskovici

Kremlinul a declarat luni ca au avut loc discutii cu Statele Unite in legatura cu…

46 de minute ago

„Dupa-amiaza memorabila in Bavaria”. Marile publicatii internationale scriu entuziasmate despre jocul Romaniei la EURO 2024

Marile publicatii si agentii internationale scriu entuziasmate despre meciul dintre Romania si Ucraina. "Dupa-amiaza memorabila…

O oră ago

Romania, 3-0 in meciul cu Ucraina. Video cu momentul primului gol. Zeci de mii de romani sunt pe stadion

Primul gol al echipei Romaniei in meciul cu echipa Ucrainei a fost marcat de Nicolae…

4 ore ago